Luni încep înscrierile de toamnă la Universitatea Politehnica Timișoara, una din puținele universități din România care au înregistrat o creștere a numărului de candidați la concursul de admitere din luna iulie a acestui an. De exemplu, în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare s-a înregistrat o concurență de peste 10 candidați pe loc. În continuare mai sunt programe de studiu unde, după rundele de confirmări, au rămas locuri libere fără taxă.

Astfel, patru facultăți căutate de elevi se regăsesc cu următorul număr de locuri fără taxă: Facultatea de Mecanică și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale cu câte 35 de locuri fiecare, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului cu 33 de locuri, Facultatea de Construcții cu 63 de locuri. 

Informații legate de admitere, atât pentru programele de studiu de licență cât și pentru cele de master, sunt oferite pe pagina web a universității, în cadrul secțiunii Admitere. ”Și interesul pentru programele de master ale universității a fost în creștere evidentă, consemnându-se un număr de masteranzi înmatriculați pe locurile fără taxă în creștere cu aproape 20 de procente față de anul anterior. Chiar dacă numărul de locuri rămase la buget în cadrul câtorva programe de studiu nu este foarte mare, ne așteptăm la o concurență și pe aceste locuri la nivelul celei din vară”, a menționat conf.dr.ing. Florin Drăgan, prorector UPT.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă să ofere un loc în cămin tuturor studenților săi, netimişoreni, care solicită, fiind disponibile 6000 de locuri în cămine de două respectiv cinci persoane. Totodată, politehniștii pot beneficia de servirea mesei, la preţuri preferențiale, în restaurantele studenţeşti ale Universității și de acces gratuit la bazele sportive ale instituției.

rootstireaActualitate/EsentialEducaţie
Luni încep înscrierile de toamnă la Universitatea Politehnica Timișoara, una din puținele universități din România care au înregistrat o creștere a numărului de candidați la concursul de admitere din luna iulie a acestui an. De exemplu, în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare s-a înregistrat o concurență de peste...

Preluat de la EVZ