Un incendiu puternic de lizieră de pădure a izbucnit, joi dimineață, într-un sat din județul Hunedoara. Pentru că focul arde în zone inaccesibile oamenilor, și e deja extins pe o suprafață mare, în zonă a fost trimis un elicopter dotat cu echipamente de stingere.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, incendiul a izbucnit în zona satului Grosuri, comuna Blăjeni și se manifestă pe aproape cinci hectare. ”Incendiul se manifestă într-o zonă stâncoasă imposibil de abordat doar pe cale terestră”, comunică ISU Hunedoara. Pentru stingerea lui au fost mobilizați mai mulți pompieri și pădurari. „În operațiunile de lichidare a incendiului, ce se manifestă pe aproximativ cinci hectare, sunt implicați nouă pompieri ai Stației Brad, cinci pădurari, patru voluntari ai SVSU Blăjeni, dar și un elicopter dotat cu echipamente de stingere al Inspectoratului General al Aviației”, au mai arătat cei de la ISU Hunedoara.  

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arde pădurea în Hunedoara. Focul a cuprins deja 5 hectare.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un incendiu puternic de lizieră de pădure a izbucnit, joi dimineață, într-un sat din județul Hunedoara. Pentru că focul arde în zone inaccesibile oamenilor, și e deja extins pe o suprafață mare, în zonă a fost trimis un elicopter dotat cu echipamente de stingere. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de...

Preluat de la EVZ