Administrația Trump somează Rusia să închidă un consulat, ca reacție la acțiuni 'neautorizate'

Administrația Donald Trump a cerut, în această după-amiază, Rusiei să își închidă consulatul din San Francisco și alte două anexe ca reacție la activități ruse “neautorizate”.

Departamentul de Stat american a anunțat decizia în contextul în care Administrația Vladimir Putin a cerut reducerea personalului diplomatic american din Rusia.

“Decizia a fost luată în spiritul echivalenței”, argumentează Departamentul de Stat american.

Închiderea Consulatului din San Francisco și a anexelor pe care această reprezentanță le are în orașele Washington și New York trebuie finalizată în 48 de ore, relatează BBC News online.

Vladimir Putin a decis în iulie reducerea personalului reprezentanțelor diplomatice SUA cu 755 de persoane

Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajați, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanțelor ruse din Statele Unite, anunța pe 31 iulie președintele rus, Vladimir Putin, avertizând că Moscova ar putea riposta la sancțiunile SUA și prin alte măsuri.

Rusia a anunțat, ca reacție la noile sancțiuni adoptate de Congresul SUA, că Statele Unite au termen până la 1 septembrie să reducă personalul diplomatic de pe teritoriul rus până la 455 de persoane, nivelul angajaților misiunilor ruse din SUA după ce Administrația Barack Obama a expulzat 35 de ruși în decembrie 2016. În momentul expulzării celor 35 de diplomați ruși din cauza ingerințelor Moscovei în scrutinul prezidențial american, Vladimir Putin nu a adoptat măsuri simetrice, anunțând că aștepta abordarea noului președinte american, Donald Trump.

În contextul în care Congresul SUA a adoptat noi sancțiuni împotriva Moscovei, iar președintele Donald Trump urmează să le aprobe, Vladimir Putin a anunțat pe 31 iulie că personalul misiunilor diplomatice americane, inclusiv angajații care nu au statut diplomatic, trebuie redus cu 755 de persoane până la 1 septembrie.

“Dat fiind că în misiunile americane din Rusia lucrează încă peste 1.000 de persoane, inclusiv diplomați, 755 vor trebui să înceteze activitățile pe teritoriul rus. Este dureros. Măsurile au fost luate deoarece partea americană a făcut un nou pas, absolut nefondat, în sensul deteriorării relațiilor bilaterale, impunând restricții ilegale și încercând să facă presiuni asupra altor țări, inclusiv aliate, care sunt interesate de menținerea și dezvoltarea relațiilor cu Rusia”, a argumentat liderul de la Kremlin. “Am așteptat destul de mult timp schimbări pozitive în atitudinea Statelor Unite față de Rusia, am sperat că situația se va schimba cumva. Dar, după cum se pare, chiar dacă vor fi schimbări, nu se vor produce curând. Am gândit că trebuie să demonstrăm că nu vom lăsa nimic fără un răspuns…”, a continuat Vladimir Putin, exprimând speranța că nu va trebui să treacă la măsuri suplimentare. În funcție de situație, ar putea apărea anumite “restricții suplimentare în cooperarea” cu Statele Unite. “Când va fi momentul, vom examina opțiuni suplimentare de reacție. Dar sper că acest moment nu va veni deloc”, a subliniat liderul rus.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Moscova neagă orice implicare în scrutinul prezidențial american.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/administratia-trump-someaza-rusia-sa-inchida-un-consulat-ca-reactie-la-actiuni-neautorizate-41752.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/administratia-trump-someaza-rusia-sa-inchida-un-consulat-ca-reactie-la-actiuni-neautorizate-41752-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Administrația Donald Trump a cerut, în această după-amiază, Rusiei să își închidă consulatul din San Francisco și alte două anexe ca reacție la activități ruse 'neautorizate'. Departamentul de Stat american a anunțat decizia în contextul în care Administrația Vladimir Putin a cerut reducerea personalului diplomatic american din Rusia. 'Decizia a fost...

Preluat de la romania ntv