Propunerile lui Tudorel Toader care modifică legile Justiției au fost dur criticate de către USR. Reprezentanții partidului spun că miza reală a acestor schimbări este „aducerea Justiției la pixul lui Dragnea”. Prin urmare, USR va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, a anunțat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al formațiunii.

Reacția Ambasadei SUA cu privire la modificarea Legilor Justiției: „Fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie.”

”Lupta împotriva Justitţiei continuă. Dacă la începutul anului, prin infama deja Ordonanţă 13, PSD a trebuit să dea un pas înapoi, acum avem o reactivare a acestei cerinţe. Cele trei măsuri din mimata consultare a ministrului Justiţiei nu fac decât să confirme miza reală a PSD: aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea (…)

CAPCANELE DIN LEGILE JUSTIŢIEI, iniţiativa din programul PSD. Un judecător celebru explică pe înţelesul tuturor

Transformarea ministerului Justiţiei în arbitrul Justiţiei din România nu face decât să politizeze şi să facă toţi paşii înapoi, paşi pe care România i-a făcut în relaţia cu UE şi relaţia cu ceea ce înseamnă un stat de drept cu o justiţie independentă”, a spus Barna la Parlament, citat de News.ro.

Tudorel Toader, REPLICĂ pentru Augustin Lazăr privind MODIFICĂRILE pachetului de legi ale Justiției

Deputatul USR a adăugat că partidul său e opune fără echivoc măsurilor anunţate de Tudorel Toader şi că parlamentarii formaţiunii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei.

„Vineri va începe sesiunea şi vom strânge semnăturile. Cel mai probabil moţiunea va fi depusă în prima săptămâna, dar vineri vor veni toţi colegii şi vom stabili calendarul”, a explicat Dan Barna.

Dana Gârbovan vrea precizări de la Tudorel Toader privind legile Justiției

Modificările la legile justiţiei vizează în principal trei texte de lege: Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor, legea privind organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Una dintre modificările propuse prevede ca numirile în funcţiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secţia pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat preşedintele României. O altă modificare prevede ca Inspecţia Judiciară (IJ) să treacă la minister. 

PNL, în război cu Dragnea: „După Legile Justiției, vrea și o administrație de Ev Mediu”

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Propunerile lui Tudorel Toader care modifică legile Justiției au fost dur criticate de către USR. Reprezentanții partidului spun că miza reală a acestor schimbări este „aducerea Justiției la pixul lui Dragnea”. Prin urmare, USR va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, a anunțat Dan...

Preluat de la EVZ