Premierul Mihai Tudose a semnat, miercuri, un acord cu Jonathan Hoyle, vicepreşedinte al companiei americane Lockheed Martin, pentru transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, potrivit unor surse oficiale.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară s-au întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Lockheed Martin, companie americană specializată în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, care a venit cu propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare, informează MApN, într-un comunicat de presă.

Delegația americană a prezentat oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare, iar partea română a detaliat cele opt programe esenţiale de înzestrare ale Armatei României, dar şi alte intenţii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România.

La 1 augusit, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT)  a aprobat planul de înzestrare a Armatei României 2017 – 2026. Planul prevede realizarea a opt Programe de înzestrare, cu fonduri multianuale în valoare de 9,8 miliarde euro.

„Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 este documentul prin care se realizează o planificare multianuală a programelor de înzestrare, în concordanţă cu prevederile Strategiei de înzestrare a Armatei României şi ale Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă. Programele de înzestrare reprezintă totalitatea activităţilor derulate pentru dotarea Armatei României cu tipuri de armament, tehnică de luptă şi echipamente militare, fundamentate pe baza aprobării Consiliului de Supraveghere a Cerinţelor şi care cuprind derularea procedurii de achiziţie, livrare, testare şi intrare în dotare a produselor planificate, în cantităţile necesare şi la cerinţele calitative solicitate”, menţiona, la începutul lui august, Administraţia Prezidenţială.

Reprezentanții Administrației Prezidențiale mai anunțau că în luna mai a acestui an Parlamentul României a aprobat iniţierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente pentru opt programe de înzestrare, care depăşesc 100 de milioane de euro fiecare.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tudose ACORD cu SUA. Documentul vizează avioanele F16.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Premierul Mihai Tudose a semnat, miercuri, un acord cu Jonathan Hoyle, vicepreşedinte al companiei americane Lockheed Martin, pentru transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, potrivit unor surse oficiale. Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară...

Preluat de la EVZ