Tudorel Toader a oferit primele reacții după valul de nemulțumiri apărute odată cu modificările legilor justiției.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat miercuri ca va trimite proiectul de modificare a legilor justiției la CSM, nu și la Ministerul Public.

„Voi trimite proiectul de modificare a legilor justiției la CSM pentru procedura de avizare. Nu l-am trimis și nu-l trimit la Ministerul Public și nici la componentele Ministerului Public. Avizator este CSM, care are secție de judecători, secție de procurori și CSM care este garantul independenței justiției și asigurator pe legile justiției”, a spus Toader.

Augustin Lazăr a dezvăluit recent că procurorii nu îşi asumă modificările aduse de ministrul Tudorel Toader la Legile Justiţiei.

Nemulțumirea procurorilor țin de mutarea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei, dar şi formarea unei direcţii speciale pentru anchetarea magistraţilor.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Tudorel Toader a oferit primele reacții după valul de nemulțumiri apărute odată cu modificările legilor justiției. Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat miercuri ca va trimite proiectul de modificare a legilor justiției la CSM, nu și la Ministerul Public. „Voi trimite proiectul de modificare a legilor justiției la CSM pentru procedura...

Preluat de la EVZ