Tensiunile între Coreea de Nord și Japonia, susținută de SUA, escaladează rapid după ultimele declarații ale liderului Kim Jong-Un.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că ultima lansare de rachetă a fost “prima etapă a unei operaţiuni militare a Armatei Poporului din Coreea de Nord în Pacific şi un preludiu semnificativ” al tirului cu rachete spre insula Guam, a relatat miercuri agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, citată de Yonhap, scrie agerpres.ro

Coreea de Nord a ameninţat că va lansa patru rachete spre teritoriul american din Guam. Declarațiile survin după întrunirea marilor puteri ale lumii la ONU pentru rezolvarea situației tensionate.

Citește: Ce a decis Consiliul de Securitate al ONU

În acelaşi timp, Phenianul a confirmat miercuri că a lansat în ajun o rachetă balistică cu rază medie de acţiune Hwasong-12, care a survolat Japonia înainte să cadă în Oceanul Pacific.  Kim Jong-Un a supervizat personal această ultimă lansare, a indicat KCNA.

“Testul nu a avut niciun impact asupra securităţii ţărilor vecine”, susţine agenţia nord-coreeană de presă, citată de AFP. Kim Jong-Un a exprimat o “mare satisfacţie” după această lansare, adaugă agenţia de presă a regimului de la Phenian. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Tensiunile între Coreea de Nord și Japonia, susținută de SUA, escaladează rapid după ultimele declarații ale liderului Kim Jong-Un. Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că ultima lansare de rachetă a fost 'prima etapă a unei operaţiuni militare a Armatei Poporului din Coreea de Nord în Pacific şi un preludiu...

Preluat de la EVZ