Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

Marina Statelor Unite și Agenția pentru Apărare Antirachetă (MDA) din SUA au anunțat, azi, că au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaiiului, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Testul a fost planificat cu mult timp înainte și a fost efectuat de pe distrugătorul USS John Paul Jones. Acesta vine la o zi distanță după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică ce a trecut peste teritoriul Japoniei.

În cadrul testului american au fost utilizate rachetele de tip Standard Missle-6, care au reușit să intercepteze o rachetă balistică cu rază medie de acțiune.

Phenianul a anunțat că testul său cu rachete balistice a fost un răspuns la exercițiile militare ale SUA și Coreei de Sud, care sunt considerate provocatoare și amenințătoare de către nord-coreeni. Liderul de la Phenian a anunțat că ultimul test al Coreei de Nord reprezintă doar un ”preludiu” pentru neutralizarea Insulei Guam. Organizația Națiunilor Unite a condamnat testul nord-coreean, catalogându-l revoltător.

Reprezentanții MDA au precizat că testul efectuat din Hawaii oferă sistemului de apărare antirachetă abilitatea de a intercepta rachete balistice aflate în stadiul terminal.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/statele-unite-au-efectuat-cu-succes-un-test-cu-rachete-de-pe-coasta-hawaii-41696.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/statele-unite-au-efectuat-cu-succes-un-test-cu-rachete-de-pe-coasta-hawaii-41696-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Marina Statelor Unite și Agenția pentru Apărare Antirachetă (MDA) din SUA au anunțat, azi, că au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaiiului, informează site-ul agenției de presă Reuters. Testul a fost planificat cu mult timp înainte și a fost efectuat de pe distrugătorul USS John...

Preluat de la romania ntv