Luptele deosebit de grele dintre forțele guvernamentale siriene și gruparea Statul Islamic s-au soldat cu uciderea a 64 de combatanți, în provincia Raqqa, în ultimele 24 de ore.

Ciocnirile au loc pe fondul înaintării armatei siriene prinprovincia  Raqqa, în nordul Siriei, către provincia vecină, Deir Ezzor. Aceasta din urmă este singura regiune din țară care încă se află în mâinile jihadiștilor ISIS. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație de monitorizare cu sediul în Marea Britanie, a declarat că luptele au costat viața a 38 de jihadiști și a 26 combatanți ai forțelor guvernamentale, de marți dimineața. Astfel, numărul total al morților, în ultimele șase zile de lupte, în satele de pe malurile râului Eufrat, la est de provincia Raqqa, în apropiere de Deir Ezzor, se ridică la 145 de persoane. Marți, ISIS a dat o declarație conform căreia membrii săi au ucis zeci de combatanți ai regimului în lupte „intense, care au durat ore întregi“. Directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului, Rami Abdel Rahman, a declarat că regimul se luptă pentru a avea un punct de sprijin în provincia Raqqa. ”Scopul este să avanseze în Deir Ezzor“. Jihadiștii au asediat forțele guvernamentale și civilii din capitala provinciei, Deir Ezzor, încă din 2015. La începutul lunii, trupele guvernamentale și luptătorii afiliați acestora au ajuns la periferia orașului Madan, ultima localitate controlată de ISIS în mediul rural din estul provinciei Raqqa, înainte de a ajunge la Deir Ezzor. Cu toate acestea, ISIS a lansat un contraatac săptămâna trecută, respingând forțele regimului. Lupta continuă, de atunci. Operațiunea armatei siriene în zonă, beneficiind de un sprijinul aerian al Rusiei, aliatul său, nu are legătură cu lupta pentru cucerirea capitalei provinciei, orașul Raqqa. Efortul de a elimina membrii ISIS din oraș este condus de Forțele Democratice Siriene, o alianță a luptătorilor kurzi și arabi sprijinită de SUA.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Luptele deosebit de grele dintre forțele guvernamentale siriene și gruparea Statul Islamic s-au soldat cu uciderea a 64 de combatanți, în provincia Raqqa, în ultimele 24 de ore. Ciocnirile au loc pe fondul înaintării armatei siriene prinprovincia  Raqqa, în nordul Siriei, către provincia vecină, Deir Ezzor. Aceasta din urmă este...

Preluat de la EVZ