Lidera infractoarelor arestate, săptămâna trecută, după ce au jefuit locuințe din mai multe județe a fost reținută, în urmă cu patru ani, în SUA. Lorena Mărgel făcea parte dintr-o grupare care fura din magazine, în Florida.

Gruparea de femei hoațe care umbla din casă în casă și fura din locuințele bătrânilor a ajuns după gratii. Așa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, pe 24 august, cinci femei și un bărbat, din Craiova, au fost prinși după o acțiune a polițiștilor din Brașov, după ce oamenii legii aveau informații că membrii grupării au jefuit locuințe din mai multe județe, victimele fiind, în special, bătrâni. Cei șase au fost arestați, marțea trecută, prin decizia unui magistrat de la Judecătoria Brașov. Procurorii brașoveni i-au pus sub acuzare pentru furt, tentativă de furt și complicitate la furt calificat. Lidera grupării este Lorena Mărgel, de 42 de ani, o femeie despre care „Evenimentul zilei” a aflat că a săvârșit mai multe furturi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (SUA).

Banda din Craiova

Alături de Lorena Mărgel, Judecătoria Brașov a emis mandate de arestare, pentru 30 de zile, pentru Ecaterina Chirciu, de 58 de ani, Monica Chirciu, de 39 de ani, Elena Văduva, de 45 de ani, Iolanda Velcu, de 49 de ani și Ion Petrache, de 52 de ani, bărbatul fiind cel care conducea mașina cu hoațe. Împreună cu cei șase arestați, pe teritoriul județelor în care au fost sesizate furturi – Brașov, Prahova, Buzău și Ialomița – a fost semnalată o a doua mașină, în care se aflau alte cinci femei și un bărbat. Al doilea grup de hoațe, însă, a scăpat de flagrantul oamenilor legii, însă polițiștii sunt pe urmele lui.

I-a șocat pe americani

Lorena Mărgel este o „clientă” mai veche a polițiștilor. Pe site-urile instanțelor de judecată, ea figurează în diferite cauze de furt sau loviri și alte violențe. Însă, perioada „de glorie” a hoaței din Craiova a fost cea petrecută în Florida, SUA. Acolo a fost arestată la sfârșitul anului 2012. Pe 1 ianuarie 2013, cotidianul Palm Beach Post a relatat cazul a șase români de etnie rromă care au fost arestați după „o încercare neobișnuită de furt” dintrun magazin din Boca Raton, un oraș din Comitatul Palm Beach, Florida. Conform obiceiului din România, cei șase, patru femei și doi bărbați, au încercat să dosească, sub haine, diferite produse din magazinele Publix Super Market din Hidden Valley Plaza.

A ascuns curcanul sub fustă

Așa cum reiese din declarațiile angajaților de la magazinele Publix, într-o duminică după amiaza, grupul a intrat în magazin și a început să ia mai multe articole de pe rafturi. Femeile ascundeau obiecte și alimente sub fuste. Atunci când angajații magazinului au sesizat furtul, femeile au început să se debaraseze de bunurile aflate sub rochii și au fugit.

Un martor a spus poliției că a văzut cinci sau șase persoane care au ieșit din magazin strigând și țipând, inclusiv o femeie mai în vârstă, care avea un sac mare, plin de mâncare sub rochia ei. Martorul a spus poliției că femeia avea sub fustă și un curcan pe care l-a aruncat în tufișurile de la ieșirea din magazin. Unul dintre bărbați și-a făcut loc cu copilul sub braț, îmbrâncind un șef de la magazin. Celălat bărbat și soția lui l-au împins pe manager și s-au dus către un minivans Chrysler, aflat în parcare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/lorena-margel-hoata-infractoare-america.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/lorena-margel-hoata-infractoare-america-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Lidera infractoarelor arestate, săptămâna trecută, după ce au jefuit locuințe din mai multe județe a fost reținută, în urmă cu patru ani, în SUA. Lorena Mărgel făcea parte dintr-o grupare care fura din magazine, în Florida. Gruparea de femei hoațe care umbla din casă în casă și fura din locuințele...

Preluat de la EVZ