Este ştiut faptul că o periuţă de dinţi adună milioane de microbi, inclusiv germeni care produc herpes, infecţii stafilococice şi streptococice sau bacterii care provoacă boli sau carii. Dar, se pare că s-a rezolvat şi acestă problemă. O invenţie vine în ajutorul protecţiei periuţelor de dinţi.

Puretta, aşa se numeşte invenţia, este un suport pentru periuţe care se montează pe peretele de la baie. Rolul  său este de a steriliza folosind lumină UV, folosită şi în laboratoare la sterilizarea instrumentelor medicale.

Puretta mai are un rezervor pentru pastă de dinţi şi un compartiment pentru aţă dentară. Energia electrică necesară pentru funcţionare este obţinută prin intermediul unui panou solar. Dispozitivul a fost prezentat de kickstarter.com şi costă 59 de dolari.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Este ştiut faptul că o periuţă de dinţi adună milioane de microbi, inclusiv germeni care produc herpes, infecţii stafilococice şi streptococice sau bacterii care provoacă boli sau carii. Dar, se pare că s-a rezolvat şi acestă problemă. O invenţie vine în ajutorul protecţiei periuţelor de dinţi. Puretta, aşa se numeşte...

Preluat de la EVZ