Cel mai vizionat post de știri din SUA, Fox News, nu va mai emite în Marea Britanie, iar speculațiile sunt diverse. Deși au acuzat lipsa telespectatorilor din Marea Britanie, alte voci susțin că este o strategie a magnatului Rupert Murdoch.

21st Century Fox “a decis să oprească difuzarea Fox News în Marea Britanie”, a anunţat grupul print-un e-mail trimis AFP, relatează Agerpres.

“Fox News se concentrează pe piaţă americană, este destinat unui public american şi nu atrage decât câteva câteva mii de telespectatori pe zi în Marea Britanie. Am ajuns la concluzia că nu este în interesul nostru comercial să continuăm să difuzăm Fox News în această ţară”, a adăugat grupul deţinut de magnatul australian Rupert Murdoch.

Grupul 21st Century Fox, care deţine 39% din acţiunile Sky, şi-a anunţat la finalul lunii decembrie intenţia de a cumpăra restul acţiunilor, însă această achiziţie îngrijorează autorităţile britanice, care doresc o anchetă amănunţită asupra operaţiunii.

Ministrul britanic al culturii, Karen Bradley, s-a declarat îngrijorată de influenţa pe care ar avea-o familia Murdoch asupra ştirilor, dacă ar deţine controlul total asupra Sky. De asemenea, familia Murdoch deţine prin intermediul News Corp, două ziare britanice de mare circulaţie, The Times şi The Sun.

Autorităţile doresc, de asemenea, să analizeze cu atenţie o nouă plângere care acuză grupul de publicarea deliberată a unor informaţii false nefavorabile democraţilor, la cererea lui Donald Trump.

Considerat ca fiind foarte de dreapta, Fox News este cel mai vizionat post din Statele Unite. Postul s-a confruntat cu acuzaţii de hărţuire sexuală şi de discriminare rasială care i-au vizat pe unii dintre angajaţii săi.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cel mai vizionat post de știri din SUA, Fox News, nu va mai emite în Marea Britanie, iar speculațiile sunt diverse. Deși au acuzat lipsa telespectatorilor din Marea Britanie, alte voci susțin că este o strategie a magnatului Rupert Murdoch. 21st Century Fox 'a decis să oprească difuzarea Fox News...

Preluat de la EVZ