Roșia Montană și zăcămintele de miliarde de euro din munții României continuă să rămână motiv de dispută între aleșii țării.

Premierul Mihai Tudose afirmă că zăcămintele de la Roșia Montană nu mai pot fi exploatate nici măcar de statul român. Acest anunț survine după ce guvernul tehnocrat a trimis la UNESCO documentele pentru declararea zonei una protejată. 

Chiar dacă statul român și-ar dori să exploateze minereul aurifer în valoare de miliarde de euro, nu ar mai putea să o facă.

“Poate îl întrebați și pe domnul Cioloș, de ce în luna ianuarie, chiar îninate să plece, toată zona respectivă a fost declarată arie protejată natural și a trimis hârtiile pe la UNESCO. Adică, în traducere nu mai ai voie să sapi nici o gropiță după râme acolo. E arie protejată. Probabil va trebui să răspundă dânsul. El era șeful în acel moment, era șeful tehnocraților. El să-mi spună că habar nu a avut, lucru pe care eu tind să îl cred, că nu prea știa ce se întâmplă pe acolo, dar îl întrebăm și pe celebrul ministru de la Mediu de atunci. E greu până acceptă acea arie la UNESCO, apoi e aproape imposibil să o retragi. Eu vă spun că pe 4 ianuarie s-a făcut acest lucru. Vom încerca să retragem să scriem că nu ne mai menținem punctul de vedere. Dacă lucrurile rămân definitive, s-a închis. Acolo sunt zăcămintele noastre”, a declarat Mihai Tudose la România TV.

Cum riscă ROMÂNIA să piardă 4,4 MILIARDE de dolari? Povestea „NECENZURATĂ” din spatele ECRANELOR

Răspunsul lui Tudose vine la scurt timp după ce senatorul USR, Mihai Goțiu, a dezvăluit că Guvernul Tudose are în plan retragere dosarului Roșia Montană de la UNESCO. În spatele dorinței arzătoare a PSD-ului stă o informație de culise, afirmă, cu încredere, Goțiu, care dezvăluie că Gabriel Resources a cheltuit sute de milioane de dolari în România cu politicieni, experți, jurnaliști și agenții de publicitate și PR – vezi detalii aici.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Roșia Montană și zăcămintele de miliarde de euro din munții României continuă să rămână motiv de dispută între aleșii țării. Premierul Mihai Tudose afirmă că zăcămintele de la Roșia Montană nu mai pot fi exploatate nici măcar de statul român. Acest anunț survine după ce guvernul tehnocrat a trimis la...

Preluat de la EVZ