Avocatul Aurelian Pavelescu susține că ce s-a întâmplat, astăzi, la CSM seamănă cu o lovitură de stat pe care CSM a încercat să o pună la cale. Astfel, conform opiniei avocatului, postată pe contul său de socializare, judecătorii s-au revoltat împotiva conspirației procurorilor și au decis să-i pună la punct pe procurori. Mai mult acesta susține că deține informații cum că raportul întocmit de Inspacția Judiciară ar fi unul dezastruos pentru DNA și Laura Codruța Kovesi.

”CSM – din tehnică loviturilor de stat! Judecătorii se revoltă împotriva conspiraţiei procurorilor! Cer tuturor românilor să-i susţină pe cei care înfăptuiesc justiţia şi reprezintă puterea judecătorească, judecătorii din România! Astăzi a avut loc la Consiliul Superior al Magistraturii o revoltă a reprezentanţilor judecătorilor împotriva procurorilor, situaţie fără precedent. O speranţa pentru democraţie. Să explic în câteva cuvinte. Povestea începe cu controlul dispus de Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea DNA, DNA nemaifiind controlat, potrivit legii, de 10 ani! Dacă acest control va ajunge la concluzia că la DNA activitatea a fost deficitară (privind mai ales chestiuni de bună administrare a dosarelor: dosare lăsate în nelucrare din considerente politice, dosare care n-au parcurs etapele administrative regulamentare, ingerinţe ale unor procurori în activitatea altor procurori sau ingerinţe de altă natură, influenţe venite din zona politică sau a serviciilor secrete, grave abateri disciplinare ale procurorilor, incompetenţa profesională etc….), atunci consecinţă firească va fi demiterea Laurei Codruţa Kovesi. Dar nu că o decizie de natură politică, şi că responsabilă pentru deficienţele de organizare şi funcţionare în cadrul instituţiei pe care o conduce. Din zvon public, se pare că acest control, încă nepublic, ar fi unul dezastruos pentru DNA şi Kovesi. Pentru a bloca finalizarea formală a controlului şi a-l tergiversa la nesfârşit, poate chiar a-l compromite, se pare că a fost pus la cale un complot securistic la CSM, cu concursul unora dintre membrii CSM, care s-au dovedit a fi doar nişte agenţi ai poliţiei politice, aflaţi sub influenţe din afară instituţiei. Acest plan a constat în demiterea conducerii Inspecţiei judiciare, aflată în subordinea CSM azi (o situaţie inacceptabilă). Prin demiterea acestei conduceri, care ar trebui să avizeze actele de control ale Ministrului justiţiei, practic acest control ar fi blocat până la alegerea unei noi conduceri a Inspecţiei judiciare – nu se ştie când -, dar şi prin numirea acolo, posibil, a unor indivizi “cu misiunea” de a zădărnici activitatea de control! Astăzi, Preşedintele CSM – un procuror, situaţie inacceptabilă -, a pus pe ordinea de zi a şedinţei CSM, decapitarea Inspecţiei judiciare, în scopul evident pe care l-am explicat mai sus! Surpriză: un grup de judecători – membri ai CSM -, au refuzat să participe la şedinţa CSM, această fiind amânată pentru lipsa de cvorum. Astfel, planul securistic al procurorilor a fost compromis, cel puţin pentru o perioada de timp, măcar până la finalizarea controlului asupra DNA! Îi felicit pe aceşti judecători! Cred că Preşedintele CSM, cel care şi-a asumat această lovitură dată bunei funcţionari a instituţiilor statului, trebuie să fie cercetat, de îndată, pentru corupţie! Este inacceptabil. Asemenea acţiuni fac parte din arsenalul de acţiuni care sunt folosite în cazul LOVITURILOR DE STAT!”, scrie avocatul Aurelian Pavelescu. 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Avocatul Aurelian Pavelescu susține că ce s-a întâmplat, astăzi, la CSM seamănă cu o lovitură de stat pe care CSM a încercat să o pună la cale. Astfel, conform opiniei avocatului, postată pe contul său de socializare, judecătorii s-au revoltat împotiva conspirației procurorilor și au decis să-i pună la...

Preluat de la EVZ