Protest la Șantierul Naval Galați - negocierile cu conducerea Damen au eșuat

Niciun angajat al șantierului naval din Galați nu a intrat, astăzi, la lucru, aceștia protestând din cauza nemulțumirilor legate de salarii. Prima rundă de negocieri dintre angajați și conducerea Damen a eșuat, transmite Mediafax.

Prima rundă de negocieri între reprezentanții salariaților și președintele Consiliului de Administrație Damen a eșuat, astfel că protestul la care au participat marți doar aproximativ 10 persoane s-a extins, iar miercuri nimeni nu a intrat la lucru.

Oamenii care protestează de marți la Șantierul Naval din Galați cer majorări salariale, astfel încât veniturile lor să se apropie de cele ale salariaților firmelor subcontractoare care au activități în șantierul gălățean.

Cu siguranță lumea și-ar dori salarii ca în Europa de vest. Realistic vorbind, eu cred că se poate face o discuție în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită, atât salariații cât și patronatul. Trebuie să fim siguri că majorările salariale vor asigura salariaților un trai decent. Nu avansăm cifre ca să nu se interpreteze, vom vedea ce soluții există”, a declarat azi, pentru Mediafax, liderul Sindicatului Liber al Salariaților din Șantierul Naval Galați, Stelian Pavel.

Între timp, au apărut tensiuni și între salariați, astfel că liderii de sindicat au fost îndepărtați de la negocierile cu conducerea companiei, iar angajații au ales zece persoane care au intrat la negocieri.

Până în prezent, reprezentanții patronatului au refuzat să comenteze incidentele din interiorul șantierului.

Șantierul Naval Damen Galați are 2.400 de angajați, iar salariul mediu pe unitate este în jur de 3.200 de lei.

Unitatea este specializată în construcția de șlepuri fluviale, remorchere fluviale și maritime, motonave, cargouri maritime, mineraliere, nave colectoare frigorifice pentru pescuit, etc.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/protest-la-santierul-naval-galati-negocierile-cu-conducerea-damen-au-esuat-41692.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/protest-la-santierul-naval-galati-negocierile-cu-conducerea-damen-au-esuat-41692-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Niciun angajat al șantierului naval din Galați nu a intrat, astăzi, la lucru, aceștia protestând din cauza nemulțumirilor legate de salarii. Prima rundă de negocieri dintre angajați și conducerea Damen a eșuat, transmite Mediafax. Prima rundă de negocieri între reprezentanții salariaților și președintele Consiliului de Administrație Damen a eșuat, astfel...

Preluat de la romania ntv