Câțiva tineri entuziaști, s-au gândit să realizeze un proiect mai puţin obişnuit. Ei şi-au dorit să promoveze o zonă turistică cunoscută, respectiv cea săsească, în parteneriat cu CFR Călători, după modelul celebrului tren Orient Express. Evenimentul, denumit Transilvania Train se doreşte a fi o vacanţă cu un tren de poveste și unde călătorii vor avea parte de o experiență de călătorie unică.

Transilvania Train va circula în perioada 31 august – 3 septembrie 2017 într-o zonă de Românie pitorească pe ruta Brașov – Sighișoara – Mediaș – Alba Iulia – Sebeș – Sibiu – Făgăraș – Brașov. Călătoria cu Orient Expressul de România reprezintă, pentru cei care și-au rezervat deja bilete, un prilej ideal de socializare, o experiență unică de vacanță, reunite nu doar într-un clasic pachet turistic, ci și într-un un pachet cultural. Plecarea este programată joi, din Gara Braşov

“Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Reprezintă o premieră feroviară pentru noi și realizată în integralitate de români, pentru români. Ne dorim cu toții cât mai multe asemenea proiecte, pentru că avem o țară frumoasă, cu oameni speciali și tradiții istorice care merită să fie explorate și cunoscute de cât mai mulți turiști din toată lumea”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General CFR Călători.

Timp de 4 zile, participanții vor intra în atmosfera tradițiilor și obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurându-se de activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru – arhitectură săsească, echitație, țiglărie etc. Programul include și evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș.

Preţul unui bilet de 4 stele este de 780 euro, iar a unuia de 3 stele este de 650 euro. Pentru acest an, toate locurile s-au vândut, dar organizatorii promit că evenimentul va fi reluat şi anul viitor.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Câțiva tineri entuziaști, s-au gândit să realizeze un proiect mai puţin obişnuit. Ei şi-au dorit să promoveze o zonă turistică cunoscută, respectiv cea săsească, în parteneriat cu CFR Călători, după modelul celebrului tren Orient Express. Evenimentul, denumit Transilvania Train se doreşte a fi o vacanţă cu un tren de...

Preluat de la EVZ