O solicitare de ultimă oră a fost formulată de vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu către ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Liberalul îi cere acesteia să retragă proiectul de lege care mărește salariile angajaților care gestionează Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). El a catalogat inițiativa legislativă drept o „o bătaie de joc la adresa celorlalți bugetari”.

„La doar câteva săptămâni de la Legea salarizării unitare, Sevil Shhaideh vine cu o lege cu dedicaţie pentru angajaţii care gestionează controversatul PNDL- programul prin care sunt alocate fonduri de la bugetul de stat pentru administraţiile locale. Atrag atenţia că există suspiciuni rezonabile că dorinţa lui Sevil Shhaideh de a majora cu 75% la sută, chiar din acest an, salariile celor care gestionează „puşculiţa” PNDL nu este altceva decât o încercare de supunere a acestora. Vă reamintesc că modul de alocare a fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală a fost arbitrar, în multe judeţe a fost evident că banii au fost alocaţi cu dedicaţie pentru baronii PSD, iar acum Sevil Shhaideh încearcă să îi fidelizeze pe cei în pixul cărora se află viitoarele alocări”, a spus Leoreanu, într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL susține că proiectul de lege „va deschide Cutia Pandorei”.

Proiectul propus de ministrul Dezvoltării este şi o bătaie de joc la adresa celorlalţi bugetari şi deschide Cutia Pandorei. De pildă, profesorii şi medicii – mai mult decât îndreptăţiţi să primească majorări salariale – trebuie să aştepte creşterile salariale până la începutul lui 2018, deşi iniţial, potrivit promisiunilor PSD, acestea trebuiau să fie implementate de la 1 iulie 2017. Mai mult, de ce angajaţii care gestionează PNDL pot să fie recompensaţi cu măriri salariale de 75% începând din acest an, şi angajaţii altor ministere nu pot beneficia de măriri similare? Pentru d-na Sevil Shhaideh există angajaţi ai ministerelor care merită trataţi cu prioritate, în timp ce alţii sunt second-hand? Îi solicit ministrului Dezvoltării să retragă proiectul  prin care se măresc salariile angajaţilor care gestionează PNDL. Nu avem nevoie de legi cu dedicaţie pentru anumite categorii de bugetari şi este de-a dreptul suspect că tocmai cei care decid înspre ce administraţii locale merg banii PNDL beneficiază peste noapte de creşteri salariale semnificative. Economia României este într-un punct dificil. Euro creşte, încasările ANAF sunt prăbușite, Guvernul vrea să reintroducă supraacciza la carburanţi şi o serie de alte taxe şi impozite, se anunţă o rectificare bugetară negativă, se reduc contribuţiile la Pilonul II al pensiilor: nu sunt necesare noi presiuni pe bugetul de stat”, a conchis Laurențiu Leoreanu.

Personalul din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), care gestionează PNDL, ar putea beneficia de o majorare a salariului de bază de 75%, potrivit unui proiect de Ordonanţă aflat în consultare publică. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
O solicitare de ultimă oră a fost formulată de vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu către ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Liberalul îi cere acesteia să retragă proiectul de lege care mărește salariile angajaților care gestionează Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). El a catalogat inițiativa legislativă drept o „o bătaie de...

Preluat de la EVZ