Institutul Elie Wiesel s-a trezit în mijlocul unui scandal, după ce i-a permis cântăreței Xonia să pozeze sexy la Memorialul Victimelor Holocaustului.

Cântăreața Xonia s-a trezit cu un val de contestații, după ce s-a pozat într-un stil sexy la Memorialul Victimelor Holocaustului. Asemenea acțiuni catalogate ofensatoare trebuie taxate într-un fel.

Cântăreața a fost aspru criticată în presă, după ce a postat fotografii sexy făcute la Memorialul Holocaustului din București. DCNews se întreba într-un articol cum este posibil să faci astfel de fotografii și nimeni să nu te întrebe nimic. Concluzia tristă a fost că nimeni nu a întrebat-o nimic, deoarece doar un român din trei a auzit de Holocaustul din România, conform unui studiu din 2015 al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel. ”Probabil Xonia se află printre ceilalți doi.”

Tudor Curtifan, jurnalist DC News, specializat în domeniul istorie, a avut o reacție dură după pictorialul cântăreței.

“Holocaustul reprezintă drama a milioane de oameni care au sfârșit în condiții cumplite în lagăre, în ceea ce s-a numit “Soluția Finală”. Faptul că astăzi există turiști care pozează în diferite ipostaze printre monumente, sau mai rău, “vedete” care pozează în pictoriale provocatoare, denotă o lipsă gravă de cultură și respect. Memoria milioanelor de victime ale regimului nazist și drama familiilor acestora, sentimentele ce îi încearcă pe aceștia, toate sunt batjocorite în mod revoltător de asemenea gesturi inconștiente. Totodată, astfel de acțiuni revoltătoare alimentează antisemitismul și rasismul într-o perioadă în care memoria ultranaționalismului pare mai vie ca niciodată”, a spus el.

”Șase milioane de oameni au fost uciși în timpul Holocaustului, în cele mai cumplite condiții. Oameni de toate vârstele, inclusiv copii și bătrâni, împușcați, exterminați, gazați.  În Germania,  după ce Hitler a ajuns la putere în 1933, antisemitismul care era oricum prezent în societate, ajunsese la cote înspăimântătoare. După izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, la 1 septembrie 1939, situația s-a agravat iar regimul nazist și-a pus în aplicare planul de executare a genocidului împotriva evreilor, așa numita ”Soluție Finală”. Hitler purta un război biologic, considera că poartă stindardul rasei ariene. ”Soluția Finală” a fost  organizată și coordonată de Adolf Eichmann, important lider nazist.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Institutul Elie Wiesel s-a trezit în mijlocul unui scandal, după ce i-a permis cântăreței Xonia să pozeze sexy la Memorialul Victimelor Holocaustului. Cântăreața Xonia s-a trezit cu un val de contestații, după ce s-a pozat într-un stil sexy la Memorialul Victimelor Holocaustului. Asemenea acțiuni catalogate ofensatoare trebuie taxate într-un fel. Cântăreața a fost...

Preluat de la EVZ