Mutare majoră pentru grupul Renault Romania, după anunțul conform căruia vor începe lucrările pentru un nou sediu, care va costa câteva zeci de milioane de euro.

Groupe Renault Romania a anunţat luni începerea lucrărilor pentru sediul de la Bucureşti, numit Renault Bucharest Connected, care va reuni activităţile de inginerie, design, servicii de business, comerţ şi alte funcţii suport. Proiectul va costa câteva zeci de milioane de euro, conform Mediafax.

Întrebat de valoarea proiectului, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, prezent la eveniment, a precizat, pentru Mediafax, că este vorba de ordinul zecilor de milioane.

Viitorul sediu Renault Bucharest Connected (RBC) va găzui 3.000 de angajaţi. Sediul va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G. Clădirea RBC, P+7, încadrată în Clasa A, va fi construită pe o suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi (40.000 de metri pătraţi prima clădire şi 7.000 de metri pătraţi, a doua clădire), deţinută anterior de Coca-Cola HBC România.

RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, restaurant, cabinet medical şi infrastructură informatică.

Termenul de realizare a proiectului este 2019.

„Aceasta este prima investiţie a Globalworth în partea vestică a Bucureştiului”, a declarat Dimitris Raptis, director general adjunct al companiei Globalworth.

„Aceasta este cea mai mare tranzacţie de leasing realizată până acum pe piaţa de birouri din Bucureşti: 47.000 de metri pătraţi şi un contract de cel puţin 11 ani”, a adăugat Raptis.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Sud-Est, axată cu precădere pe piaţa din România. Compania gestionează un portofoliu care cuprinde investiţii imobiliare cu o valoare estimată la 983,3 de milioane de euro la 31 martie 2017.

Constructorul de automobile Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 2016. În 2016, Groupe Renault România a depăşit 5 miliarde de euro cifră de afaceri.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Mutare majoră pentru grupul Renault Romania, după anunțul conform căruia vor începe lucrările pentru un nou sediu, care va costa câteva zeci de milioane de euro. Groupe Renault Romania a anunţat luni începerea lucrărilor pentru sediul de la Bucureşti, numit Renault Bucharest Connected, care va reuni activităţile de inginerie, design,...

Preluat de la EVZ