Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a anunţat astăzi că şedinţa plenului CSM nu se poate desfăşura din lipsă de cvorum. În ciuda faptului că au lipsit mai mulți membri aleși, menbrii de drept ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr au fost prezenți.

“Lucrările ședinței în integralitatea lor nu se pot desfășura. (…) În aceste condiții, constatând că nu este cvorum, ședința nu se poate desfășura.”, a anunţat Mariana Ghena.

 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urma să analizeze raportul auditului extern al managementului Inspecţiei Judiciare (IJ), efectuat de o firmă specializată.  Surse susţin că unii membrii, speriaţi că s-ar putea cere revocarea şefului Inspecţiei Judiciare în baza Raportului de audit pe 2016, au decis să nu se prezinte.

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, a luat cuvântul și a fost foarte acid la adresa celor absenți, transmițându-le magistraților care au depus cereri de pensionare că acestea nu vor ajunge încă la președintele țării din cauza absențelor.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii CSM nu s-au prezentat la ședință.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a anunţat astăzi că şedinţa plenului CSM nu se poate desfăşura din lipsă de cvorum. În ciuda faptului că au lipsit mai mulți membri aleși, menbrii de drept ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr au fost prezenți. 'Lucrările ședinței în...

Preluat de la EVZ