George Maior, ambasadorul României în Sua, a declarat că îi recomandă lui Liviu Dragnea să asigure resursele guvernamentale necesare ambasadelor ţării noastre pentru realizarea obiectivului de atragere de investiţii străine.

„Îi recomand şi eu domnului Dragnea să asigure resursele din punct de vedere al guvernării pentru ambasade pentru a realiza acest lucru. Ambasadele fac acest lucru cu resurse foarte limitate şi reuşesc totuşi lucruri destul de utile.

De altfel, e un mesaj foarte bun pe care l-a avut: diplomaţia economică şi ideea de a atrage investiţii străine în România. Bineînţeles că acest lucru depinde de felul în care Guvernul reuşeşte să creeze un cadru fiscal stabil, clar, predictibil cu o birocraţie mult mai puţin stufoasă.

 Faptul că aplicarea legii este clară din punctul de vedere al investitorilor străini – şi mă refer la domeniul corupţiei – toate acestea vin de la sine într-un fel dacă ele sunt realizate în plan intern”, a declarat Maior.

Această reacţie a fost stârnită chiar de Liviu Dragnea, care a afirmat că activitatea ambasadorilor străini în România se rezumă la promovarea intereselor economice ale tărilor lor.

Maior a spus că dacă România doreşte investiţii străine, trebuie să aibă o legislaţie eficientă.

„Dacă vrem investiţii străine, este bine să avem o legislaţie eficientă, care să trateze toate aceste aspecte în favoarea mediului debirocratizat, lipsit de suspiciuni în privinţa corupţiei, în care un investitor străin vine în România să investească, pe lângă celelalte aspecte menţionate: fiscalitate, predictibilitatea, stabilitatea sistemului fiscal”, a adăugat George Maior, conform digi24.ro.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
George Maior, ambasadorul României în Sua, a declarat că îi recomandă lui Liviu Dragnea să asigure resursele guvernamentale necesare ambasadelor ţării noastre pentru realizarea obiectivului de atragere de investiţii străine. „Îi recomand şi eu domnului Dragnea să asigure resursele din punct de vedere al guvernării pentru ambasade pentru a realiza...

Preluat de la EVZ