Lockheed Martin neagă semnarea unui acord cu Guvernul român

Compania americană Lockheed Martin neagă, într-un comunicat remis MEDIAFAX și semnat de Jonathan Hoyle, Vice President Europe Lockheed Martin, semnarea unui acord, miercuri, la Guvern, după ce anterior oficiali români au anunțat un astfel de document.

„Lockheed Martin este un partener cheie pentru Europa și NATO în domeniul apărării, de zeci de ani și are o experiență îndelungată în furnizarea de soluții inovatoare și accesibile, cum ar fi avioanele F-16, transportatoarele aeriene C-130, elicopterul utilitar Black Hawk, supraveghere aeriană, artilerie și sisteme de apărare antirachetă, inclusiv Aegis Ashore.

Abordarea noastră este să lucrăm într-un parteneriat adevărat cu clienții noștri, în moduri reciproc avantajoase.

În cadrul întâlnirii de astăzi, Lockheed Martin, în calitate de partener strategic pentru programul național și NATO de modernizare a apărării, a discutat cu guvernul român, despre cum va căuta în mod activ să promoveze industria și mediul academic din România, prin implicarea în activități comune, care ar putea include localizarea și susținerea echipamentelor de apărare, parteneriate de cercetare universitare și proiecte comunitare. Nu a existat intenția semnării unui acord în cadrul discuțiilor avute astăzi”, arată comunicatul companiei americane.

Surse guvernamentale au anunțat că premierul Mihai Tudose și vicepreședintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, un acord pentru transfer de tehnologie “la ce la mai înalte standarde” pentru avioanele F16.

Oficial, Guvernul a anunțat că discuțiile au vizat oportunitățile de cooperare în domeniul industriei de apărare, ”având în vedere experiența Lockheed Martin în dezvoltarea de tehnologii la cele mai înalte standarde și interesul României de a revoluționa sectorul producției naționale de tehnică și echipamente militare, în parteneriat cu actorii strategici de pe piață”.

Întâlnirea a fost precedată de o întrevedere care a avut loc marți, la Ministerul Apărării Naționale, între ministrul Adrian Țuțuianu și reprezentanții Lockheed Martin.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/lockheed-martin-neaga-semnarea-unui-acord-cu-guvernul-roman-41715.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/lockheed-martin-neaga-semnarea-unui-acord-cu-guvernul-roman-41715-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Compania americană Lockheed Martin neagă, într-un comunicat remis MEDIAFAX și semnat de Jonathan Hoyle, Vice President Europe Lockheed Martin, semnarea unui acord, miercuri, la Guvern, după ce anterior oficiali români au anunțat un astfel de document. „Lockheed Martin este un partener cheie pentru Europa și NATO în domeniul apărării, de...

Preluat de la romania ntv