Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aderarea la Zona Euro reprezintă un pas esenţial pentru întărirea rolului României în plan european. Șeful statului i s-a adresat ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, căruia i-a spus că i-a plăcut că a menţionat acest obiectiv.

„Domnule ministru, mi-a plăcut că aţi menţionat acest obiectiv, chiar dacă unii din conducătorii României nu au înţeles despre ce este vorba, dar o să ne străduim să le explicăm”, i-a spus Iohannis lui Meleşcanu.

Iohannis a mai spus, la Reuniunea anuală a diplomației române, că „România, aliat şi partener strategic puternic al SUA, dar şi stat membru al UE, profund dedicat proiectului european, se află poate în cea mai bună poziţie pentru a sprijini legătura transatlantică. Este datoria fiecăruia dintre dumneavoastră să susţineţi ferm acest imperativ. Mă refer la toţi, să nu rămână cineva cu impresia că această chestiune pe relaţia transatlantică şi cu NATO este o chestiune de care se ocupă ambasadorii Maior şi Stoian. Nu, toţi, şi dumneavoastră şi eu trebuie să susţinem”.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, pentru publicaţia poloneză Polish Rzeczpospolita, că România ar putea adera la zona euro în 2022, în acest moment fiind îndeplinite toate condiţiile pentru acest lucru, dar că ţara noastră va mai aştepta cinci ani pentru a nu fi afectaţi cei cu venituri mici, în special pensionarii.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că deocamdată nu se iniţiază vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro în 2022.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aderarea la Zona Euro reprezintă un pas esenţial pentru întărirea rolului României în plan european. Șeful statului i s-a adresat ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, căruia i-a spus că i-a plăcut că a menţionat acest obiectiv. „Domnule ministru, mi-a plăcut că aţi menţionat acest...

Preluat de la EVZ