HOROSCOP Marsilia a fost întotdeauna celebră pentru șuții ei. Este poarta mare cât un port prin care intră și ies droguri, arme, persoane căutate de lege. Mai nou, de vreo câțiva ani, poarta invadatorilor musulmani.

HOROSCOP  Pe 30 august s-au născut Mary Shelley, Ernest Rutherford, Jacubus Henricus van Hoff, Cameron Diaz, John Gunther, Alexandru Mustăţea, Ştefan Caban, Victor-Emanuel Sahini.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Varlaam și Ioan de la Secu, niște români. Nimic în ”Kalendar”.

“Evenimentul Zilei” din 30 august 1963 a fost stabilirea unei linii telefonice directe, “Red Line”, telefonul roşu, între Preşedintele Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy şi Primul secretar al PCUS, Primul Ministru al URSS, Nikita Sergheevici Hruşciov. Aceasta linie telefonică, superprotejată şi extrem de sigură, cu doar “doi abonaţi” a fost stabilită ca să se evite un dezastru nuclear accidental. Sursă ”Book of Days” pagina 429. 

HOROSCOP  Banc, sau adevar, iată stenograma unei convorbiri din luna septembrie 1963. De fapt, este o scenetă a lui Mel Brooks: “ţîr,ţîr,ţîr,”  “Alio!”  “Nikita, tu eşti?”   “Da’ cine dracu vrei să fie la telefonul ăsta, Doamne, iartă-mă. Ştii cât e ceasul la Moscova? Ora doua noaptea!”  “E serios! Computerele noastre arată ca acum zece minute de pe teritoriul URSS au fost lansate trei mii de rachete balistice!” Tăcere. “Uite, John, eu am băut vodcă, nu tu, lasă-mă să dorm. Nu avem trei mii de rachete nucleare! Dacă aveam, acum eram în America şi băteam cu pantoful în Liberty Bell!” “Treceţi la DEFCON 5 şi daţi-i pe tâmpiţii ăia de la computere afară!” “Ce ai spus, John?” “Nimic, mulţumesc, trimite-mi şi mie un kil de caviar Beluga din ăla mare şi nişte vodcă din satul tău! Şi scuză-mă, somn uşor!” “Pentru nimic, mâine ai ce doreşti!”

Dacă credeţi că şefii marilor state află din ziare ce se întâmplă, ca miniştrii din România, atunci aveţi o problemă. Se spune că gospodin Vladimir Vladimirovici Putin vorbeşte mereu la mobil, cu frau Kanzlerin Merkel. În germană, bineînţeles, doar Vladimir Vladimirovici nu a fost spion în RFG atâta timp, degeaba, măcar a învățat limba!

HOROSCOP  Dar nu despre aventurile lui Vladimir Vladimirovici în RFG doream să vă povestesc. Ci despre ceea ce mi-a spus Jean-Pierre, prietenul meu din Franța, pensionarul de la ”Le Figaro”. Unul dintre informatorii lui, o sursă din ”milieu” din Marsillia, adică din mijlocul adunăturii pestrițe de contrabandiști, traficanți de droguri și de carne vie, pești și prostituate, hoți, bandiți, contrafăcători de bancnote și alcooluri și alte persoane distinse și aristocratice – ei bine un interlop oarecare i-a adus un dosar fulminant, bombă atomică, nu alta. Nu știe ce să facă cu ea, cu bomba de presă, adică. Așa că mi-a povestit-o mie pe Skype, să o public eu, aici și acum. Știe că nu rezist la o poveste frumoasă. Haide să facem convenția că totul este o poveste, un mic articol polițist de ficțiune și nimic mai mult. Repet, este o poveste spusă într-un pamflet astrologic, poate un banc, poate ceva mai mult.

Marsilia a fost întotdeauna celebră pentru șuții ei. Este poarta mare cât un port prin care intră și ies droguri, arme, persoane căutate de lege. Mai nou, de vreo câțiva ani, poarta invadatorilor musulmani.

HOROSCOP  Care invadatori sunt, marea majoritate, interlopi. Cum au ajuns în Marsilia s-au apucat ei de trafic de droguri și de carne vie, de pariuri ilegale și alte o mie de fărădelegi. Luîndu-le fața și concurând neloaial cu vechii meseriași, cetățenii francezi, unii dintre ei musulmani, foști algerieni și marocani. Dar care faceau importurile lor cu oarecare eleganță franțuzească, cetățenia își spunea cuvântul. Ba, mai aveau și o afacere la vedere, bistrouri, cabarete, case legale de pariuri, ca să plătească taxe și impozite și să nu-i întrebe nimeni de originea averilor lor.

Băieții răi, musulmanii, unii dintre ei negri veniți din teatre de război sau de unde viața umană nu are niciun preț, de fapt așa este peste tot în islam, cam îi dovediseră pe infractorii moderați francezi. Mai mult, prin activitatea lor criminală, spargeri, hoții și violuri au atras o activitate sporită a Poliției, care însemna ruperea echilibrului anterior și afecta grav activitatea pegrei din Marsilia.

HOROSCOP  Când, unui caid bun, adică un infractor cetățean francez, nu unul venit cu pluta pe Mediterana, i-a venit o idee. Să angajeze mercenari! A citit el în presă că cei mai ai dracului, Doamne iartă-mă, ucigași fără milă, ar fi cei din fostele trupe OMON (se scrie OMOH, dacă vedeți scris pe unul fugiți, nu stați la discuții). Acum trebuie să intrăm un pic în mitologia infractorilor din Marsilia și să precizăm că au o organizare tip sindicat. Ca peste tot. În fruntea lor nu este nașul, ci un caid, denumire preluată din araba marocană. Termenul este folosit mai mult de berberi și desemnează șeful tribului.

Bun, caidul, altfel om cu frica lui Allah, cu familie numeroasă și foarte onorabil și respectabil a citit în presă cu un oarecare colonel OMON, tadjic pe nume Gulmurod Salimovici Khalimov, s-a alăturat Califatului, ISIS, Daesh, cum vreți să-i spuneți la chestia aia și îi înjura pe americani din orice poziție, pretinzând că a fost pregăti și de ei, dar americanii habar nu au să lupte. Și că tot Omega este mai bună!

HOROSCOP  Așa că francezul a plătit în dreapta și în stânga până a aflat mobilul personal al unui alt colonel din OMON pe nume Onig Hazdurian. Probabil nu îl cheamă așa. Caidul l-a sunat pe colonelul Hazdurian și l-a invitat la Marsilia, totul plătit înainte.

Când am ajuns la Marsilia și m-au primit oamenii lui X am crezut că visez, a spus Hazdurian. Să fac să dispară musulmanii infractori? O fac și pe gratis, familia mea a fost aproape exterminată de musulmanii turci în 1915, iar recent, verii mei din State au fost uciși cu bestialitate de negrii musulmani. Nu mai trebuie să vă spun că Onig Hazdurian, sau cum l-o fi chemând, este un armean creștin.

HOROSCOP  De vreo câteva luni, de la începutul verii, noaptea, în Marsilia, este război. Zvonurile spun că au dispărut sute de musulmani invadatori infractori. Fără urmă. În locurile unde, noaptea, au loc adevărate bătălii, dimineața, la venirea poliției, că nu sunt proști să se bage noaptea, abia mai se găsesc câteva picături de sânge. Niciun glonț, nicio urmă, nimic. Gloanțele fuseseră extrase cu grijă din pereți, sau unde ajunseseră.

Militarii francezi care au auzit noaptea schimbul de focuri de armă spun că este vorba de AK-74, PP-2000 și pistolul automat Stechkin, arme folosite prin excelență de OMON. Probabil că Onig Hazdurian a făcut o echipă dintre foștii lui subordonați și s-a pus pe treabă.

HOROSCOP  Există și doi martori oculari. Dar ceea ce povestesc ei este de domeniul SF. Probabil că băuseră prea mult absint, dar ei susțin că nu puseseră nimic în gură. Cei doi se întorceau din port, unde reparaseră până noaptea târziu amărâta lor de șalupă cu care plimbă turiștii. Erau în zona antrepozitelor, locul multor bătălii. Pe lângă ziduri se strecurau mai multe siluete cu glugile hanoracelor trase pe cap. Evident, infractori musulmani. Când, minunea lui Dumnezeu, din zid apar niște siluete complet negre, abia vizibile, care le taie gâtul la musulmani și apoi dispar în neant cu trupurile lor în brate.

Poliția a râs de declarația celor doi și a spus că a mai văzut filmul ăsta și era mai bun. Se chema ”Predator” și era cu Schwartzy.

Cei doi și-au retras declarația de la Poliție și au plecat supărați. Au povestit, tot, pentru câțiva euroi și un prânz bun, sursei prietenului meu, Jean-Pierre. Se pare că, colonelul Onig Hazdurian dispune de un fel de ”cloaking device” eficientă mai ales în locurile cu lumină puțină. Americanii se pare că știu de această armă defensivă și experimentează și ei una. Au mai fost semnalte apariții și dispariții bruște de militari, în mai multe locuri de pe glob. Sau, este doar o intoxicare de serviciu.

HOROSCOP  La un banchet restrâns, dat de caid în cinstea colonelului OMON, acesta din urmă a fost întrebat în cât timp ar putea rezolva problema invadatorilor musulmani infractori din toată Europa. Cam în nouă ani, a venit răspunsul, cu cei de pe malul unei ape mari și mai repede. Nu avem nimic cu musulmanii refugiați, cei care au venit să înceapă o viață nouă, să muncescă cinstit pentru ei și familiile lor. Și noi, armenii, suntem refugiați și știm cât de greu este. Dar cu infractorii, criminalii, este altă poveste…

Și am încălecat pe o șea și v-am spus povestea așa! Nimic nu este adevărat, a fost o ficțiune, o poveste, faptul că, noaptea, în Marsilia se aud împușcături și că musulmanii invadatori dispar cu sutele, oricum nimeni nu le ține evidența, sunt ilegali, sunt simple coincidențe fără nicio legătură cu povestea pe care am auzit-o și v-am spus-o și eu domniilor voastre, dragi lupi padwani și hobbiți.

HOROSCOP  Doar că, vorba Poliției, am văzut filmul și era mai bun. Se cheamă, filmul, ”Borsalino” este cu Alain Delon și Jean-Paul Belmondo, a fost făcut în anul 1970 și este considerat de Academia de Cinematografie drept unul dintre cele mai bune filme cu gangsteri. O să-l revăd în noaptea aceasta, poate așa aflu și cum îl cheamă, de fapt, pe colonelul Onig Hazdurian.

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
HOROSCOP Marsilia a fost întotdeauna celebră pentru șuții ei. Este poarta mare cât un port prin care intră și ies droguri, arme, persoane căutate de lege. Mai nou, de vreo câțiva ani, poarta invadatorilor musulmani. HOROSCOP  Pe 30 august s-au născut Mary Shelley, Ernest Rutherford, Jacubus Henricus van Hoff, Cameron...

Preluat de la EVZ