Guvernul Ungariei a extins starea de urgență, pe fondul crizei migrației

Guvernul Ungariei a decis, azi, să prelungească pe următoarele șase luni starea de urgență din țară în legătură cu “criza cauzată de imigrația în masă”, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, relatează agenția MTI.

Starea de urgență rămâne în vigoare până la 7 martie 2018.

“S-a dovedit că imigrația în masă a sporit amenințarea terorismului în Europa, iar continuarea controlului strict al frontierelor [Ungariei] este necesară pentru a asigura securitatea poporului ungar”, a declarat Zoltan Kovacs.

Parlamentul ungar a mai precizat miercuri că se opune afirmației cancelarului german Angela Merkel potrivit căreia guvernul ungar “a indus în eroare” imigranții care au sosit în țară în septembrie 2015.

Într-un interviu pentru publicația germană Welt am Sonntag, Merkel a spus că imigranții care au plecat de la Budapesta pe jos spre granița austriacă în 2015 au făcut-o pentru că așa li s-a transmis de către guvernul ungar, adăugând că “faptul că unele țări refuză să accepte refugiați nu este în regulă și contrazice spiritul Europei”.

Ungaria a subliniat că, în ciuda dezacordurilor pe subiecte precum cotele obligatorii de solicitanți de azil și politica privind migrația, relațiile bilaterale cu Germania “se bazează pe respect și apreciere reciprocă”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/guvernul-ungariei-a-extins-starea-de-urgenta-pe-fondul-crizei-migratiei-41695.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/guvernul-ungariei-a-extins-starea-de-urgenta-pe-fondul-crizei-migratiei-41695-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Guvernul Ungariei a decis, azi, să prelungească pe următoarele șase luni starea de urgență din țară în legătură cu 'criza cauzată de imigrația în masă', a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, relatează agenția MTI. Starea de urgență rămâne în vigoare până la 7 martie 2018. 'S-a dovedit că...

Preluat de la romania ntv