S-a dat din nou alarma în Timiș: un nou grup de migranți, încercau să treacă cu o mașină, în dincolo de frontier românească. Unsprezece irakieni au fost prinși, înghesuiți într-o mașină cu numere de Slovenia, condusă de un egiptean.

Transfugii se aflau într-o mașină condusă de o călăuză din Egipt. Ieri în jurul prânzului polițiștii de frontier au descoperit mașina pe un drum communal de lângă Jimbolia. În autoturismul Renault, înmatriculat în Slovenia, era un grup de 11 persoane: doi bărbați, trei femei și șase copiii, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 1 și 14 ani. La audieri, adulții au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Față de cei 11 cetățeni irakieni se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cetățeanul egiptean pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți. Egipteanul a fost reținut 24 de ore și va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grup de migranți din Irak oprit aproape de graniță.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
S-a dat din nou alarma în Timiș: un nou grup de migranți, încercau să treacă cu o mașină, în dincolo de frontier românească. Unsprezece irakieni au fost prinși, înghesuiți într-o mașină cu numere de Slovenia, condusă de un egiptean. Transfugii se aflau într-o mașină condusă de o călăuză din Egipt....

Preluat de la EVZ