Economistul Dan Diaconu, unul dintre cei mai urmăriți analiști de pe rețelele de socializare, a reacţionat foarte dur vis-a-vis de Augustin Lazăr, ambasadorul SUA, Klemm dar şi despre neregulile din Justiţie afirmând: „ Dacă un procuror te calcă în picioare, dacă te înjură şi te umileşte în timpul anchetei, dacă te înfundă pe baza probelor false nu păţeşte absolut nimic. I se rupe! Le-a dat Ambasada SUA dreptate şi asta i-a legitimat”.

“Mai zilele trecute, vaşnicul Lăzărică zis şi Corega, şi-a strâns târla de procurori şi a decretat – alături de Koveşi desigur – că ei nu sunt de acord cu modificarea legilor justiţiei. „Păi cine te-a întrebat, răhăţel?”, ar fi trebuit să i se răspundă. Ce atribuţiuni are Porcuratura în domeniul legislativ? Zero! Asta ar fi trebuit să le-o spună bunul simţ, dar cuplul Kovesi-Lăzărică n-are aşa ceva. Le-a spus-o şi Curtea Constituţională. Cu toate acestea nu se potolesc. Cică sunt independenţi, autonomi. Li se rupe. Le-a dat Ambasada SUA dreptate şi asta i-a legitimat. Dacă le-a dat liber Klemm se pot pişa pe toată lumea. Aşa ştiu ei, aşa fac”.

Diaconu este revoltat şi pe faptul că procurorii nu răspund pentru erorile din dosarele pe care le fac: “Vă reamitesc că toată târla asta trădătoare, căreia i s-a acordat o autonomie suspectă prin care practic se află la conducerea ţării, primeşte salarii de lux, iar pensiile servitorilor sistemului ajung să fie chiar mai mari decât salariile. Asta în condiţiile în care un procuror pur şi simplu n-are nicio răspundere pentru faptele sale. Dacă un procuror te calcă în picioare, dacă te înjură şi te umileşte în timpul anchetei, dacă te înfundă pe baza probelor false nu păţeşte absolut nimic. I se rupe! ” a scris economistul.

(…) Parchetele au un nivel de încredere din ce în ce mai scăzut, peste 70% dintre români considerând că procurorii nu instrumentează corect dosarele. 88% din populaţie cere introducerea unei legi de răspundere a magistraţilor.

De ce totuşi este permisă şi perpetuată o asemenea nedreptate strigătoare la cer? De ce un om care poate nenoroci vieţile altora trebuie să beneficieze de prescripţie (…). Faptul că tartorele principal la care se raportează toată floarea sistemului de forţă din România e Ambasada SUA ar trebui să-i dea de gândit oricărui om cu creierul acasă. La noi însă, faptul că-i pupi ghiulul lui Klemm e motiv de laudă, iar dacă ai ajuns atât de intim încât să-l pupi în cur eşti aproape un erou, notează economistul.

România e la capătul puterilor. Sistemul colonial a instalat ilegitim autonomii peste autonomii. La fiecare pas dai peste instituţii autonome, care fac ce vor…. Acum, statutul de colonie al României este deja legiferat indiferent de cine câştigă alegerile.

Există ieşire? Se întreabă Dan Diaconu: ” Probabil că da, însă numai urmând o linie de forţă care se despăducheze atât serviciile esenţiale ale statului, cât şi în domeniile conexe. Recâştigarea independenţei ţării este practic imposibilă fără o curăţenie generală. Ne aflăm în metastază şi doar un chirurg bun ne mai poate salva. Credeţi că mai putem găsi aşa ceva?” În această notă a incheiat postarea celebrul economist.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Economistul Dan Diaconu, unul dintre cei mai urmăriți analiști de pe rețelele de socializare, a reacţionat foarte dur vis-a-vis de Augustin Lazăr, ambasadorul SUA, Klemm dar şi despre neregulile din Justiţie afirmând: „ Dacă un procuror te calcă în picioare, dacă te înjură şi te umileşte în timpul anchetei,...

Preluat de la EVZ