Poate atinge SUA? Se întreabă analiştii americani. Cu o serie de teste, regimul a îmbunătăţit propriul aparat de război şi astăzi este capabil să atingă teritoriul american. S-a tot explicat şi povestit în toate ocaziile şi pe toate publicaţiile această situaţie dar, se pare că nimeni nu ia în serios pe răzvrătitul Kim.

Tehnicienii au pus la punct racheta intercontinentală Hwasong 14, care poate lovi nu numai coasta Pacificului, dar şi Denver sau Chicago. O grafică a New York Times a reconstruit caracteristicile posibile.

Dezvoltarea dispozitivului a făcut posibilă achiziţia de materiale din străinătate (China, Rusia, Ucraina) , dar asta numai combinată cu munca oamenilor de ştiinţă locali. Marele număr de probe făcute în aceste luni au demonstrat clar succesele cercetării. Ultima confirmare soseşte odată cu lansarea unei rachete către Japonia: distanţa ca performanţă a fost puţin inferioară a 3.200 km care separă  ţara de insula Guam, teritoriu neîncorporat al SUA unde se află bazele militare americane, pe care regimul nord corean a ameninţat că la va lovi. Problema este, potrivit presei americane, când va fi oprit acest “experiment necontrolat” al Coreei de Nord?

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Poate atinge SUA? Se întreabă analiştii americani. Cu o serie de teste, regimul a îmbunătăţit propriul aparat de război şi astăzi este capabil să atingă teritoriul american. S-a tot explicat şi povestit în toate ocaziile şi pe toate publicaţiile această situaţie dar, se pare că nimeni nu ia în...

Preluat de la EVZ