Modificări majore la examenul de BACALAUREAT! Ministrul Educației, Liviu Pop anunță că probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale care vor fi susținute la BACALAUREAT 2018 vor avea loc în prima parte a semestrului doi, în timp ce probele scrise se vor desfășura la finalul clasei a XII-a.

“Aducem o decongestionare a materiei pentru elevii care susţin examenul de Bacalaureat. Evident că şi pe zona de evaluare venim cu elemente suplimentare de siguranţă – nu vom mai plimba lucrările dintr-un judeţ în altul şi profesori în centrele de evaluare”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.ro

O altă noutate la BACALAUREAT 2018 va fi scanarea lucrărilor și securizarea lor cu ajutorul STS-ului.

“Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. Vom pilota aceste două noutăţi în luna ianuarie, la Evaluarea Naţională, şi februarie-martie, la examenul de Bacalaureat”, a declarat Liviu Pop.

BACALAUREAT 2018. Ministrul a subliniat faptul că modificarea va fi făcută în prima fază pilor, în zece judeţe. 

Ministrul Pop a estimat că astfel vor scădea costurile  procesului de corectare, dar şi presiunea care ar putea fi pusă pe profesor.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Modificări majore la examenul de BACALAUREAT! Ministrul Educației, Liviu Pop anunță că probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale care vor fi susținute la BACALAUREAT 2018 vor avea loc în prima parte a semestrului doi, în timp ce probele scrise se vor desfășura la finalul clasei a XII-a. 'Aducem...

Preluat de la EVZ