Atenționare de călătorie în SUA: peste 17.000 de oameni evacuați din cauza condițiilor meteo

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile americane locale,  statul Texas – zona extinsă a orașului Houston – se confruntă cu inundații masive cauzate de furtuna tropicală Harvey, ceea ce a condus la evacuarea a peste 17.000 persoane și la perturbarea gravă a tuturor activităților în orașul Houston și împrejurimi.

Conform prognozelor, precipitațiile se vor extinde în următoarele zile în cea mai mare parte a zonei de sud-est a statului Texas.

Cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în aceste zone sunt sfătuiți să acorde maximă atenție anunțurilor autorităților americane. De asemenea, persoanele care au cunoștință despre cetățeni români aflați în stare de dificultate ca urmare a acestor condiții speciale sunt rugate să contacteze Ambasada României la Washington pentru acordarea asistenței necesare, în coordonare cu autoritățile americane locale.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA – secția consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secției Consulare: +12024208350.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/atentionare-de-calatorie-in-sua-peste-17-000-de-oameni-evacuati-din-cauza-conditiilor-meteo-41688.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/atentionare-de-calatorie-in-sua-peste-17-000-de-oameni-evacuati-din-cauza-conditiilor-meteo-41688-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile americane locale,  statul Texas – zona extinsă a orașului Houston – se confruntă cu inundații masive cauzate de furtuna tropicală Harvey, ceea ce a condus la evacuarea a...

Preluat de la romania ntv