Vești excelente pentru cei care sunt în căutarea unui job. De teama lipsei de personal, companiile vor renunța la testele de angajare.

Aplicarea testelor ȋn cadrul proceselor de recrutare şi selecţie nu mai reprezintă o etapă obligatorie pentru angajatorii din ţara noastră, în ultimii ani, din ce ȋn ce mai puţini angajatori alegând să aplice teste eliminatorii, arată compania de externalizare a proceselor de resurse umane Smartree, relatează Mediafax.

Una dintre excepţii o reprezintă companiile multinaţionale ȋn care există o politică de recrutare la nivel global, care presupune aplicarea unor serii de teste, iar această procedură se aplică şi la nivel naţional.

Ȋn ceea ce priveşte tipul de teste incluse ȋn procesul de selecţie, deşi unele firme le aleg pe cele de personalitate sau de logică, cele mai des ȋntȃlnite sunt cele de verificare a cunoştinţelor tehnice necesare desfăşurării activităţii, ȋn special atunci cȃnd vorbim despre poziţii de specialişti.

„Principalul avantaj al acestor testări este faptul că se pot verifica anumite cunoştinţe tehnice, aptitudini şi abilităţi, ȋncă de la ȋnceputul procesului de recrutare. Se elimină, astfel, riscul angajării unui candidat care ȋn perioada de probă nu ar dovedi că are toate competenţele menţionate ȋn CV, ceea ce ar face procesul de recrutare ineficient”, declară Raluca Peneş, HR Coordinator Smartree.

Testele psihologice sunt probabil cel mai puţin folosite, comparativ cu anii trecuţi, dat fiind ritmul alert impus de piață. În plus, pentru pozițiile de seniori, candidații sunt abordați direct, prin platformele online specifice.

Testele de angajare sunt folosite cu precădere în domeniul IT, contabilitate, ingineri sau limbi străine, ȋn cazul centrelor tip call-center. „Ponderea rezultatelor ȋn decizia de angajare poate fi şi de peste 50%, restul raportȃndu-se la atitudine, responsabilitate sau recomandări de la locul anterior de muncă”, mai spune Raluca Peneş.

Un sector aparte este domeniul public, unde există anumite proceduri şi etape, inclusiv testări obligatorii şi eliminatorii. Testele care se aplică ȋn procesele de recrutare trebuie să fie ȋn conformitate cu legile ȋn vigoare. 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Vești excelente pentru cei care sunt în căutarea unui job. De teama lipsei de personal, companiile vor renunța la testele de angajare. Aplicarea testelor ȋn cadrul proceselor de recrutare şi selecţie nu mai reprezintă o etapă obligatorie pentru angajatorii din ţara noastră, în ultimii ani, din ce ȋn ce mai...

Preluat de la EVZ