Deputatul social-democrat, Liviu Pleșoianu, care este și membru în comisia care anchetează prezidențialele din 2009, a tratat cu maximă ironie declarațiile fostului director al SRI, George Maior, care a spus că „a făcut un efort necesar de a traversa Atlanticul pentru a răspunde întrebărilor comisiei”.

„Mă emoționează profund afirmația dlui Maior, că ar fi depus un efort pentru a traversa oceanul. Îi reamintesc marelui domn George Maior că este un angajat al statului român, deși domnia sa se consideră deasupra muritorilor de rând. Este plătit din banul public, ca atare era firesc să traverse oceanul că oricum nu l-a traversat pe banii domniei sale”, a spus marți Pleșoianu, într-o intervenție la postul Antena 3.

Comisiei parlamentară de anchetă a decis, luni, să îl informeze pe președintele Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului. Propunerea a fost făcută de Liviu Pleșoianu și a fost adoptată cu șapte voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri.

„La propunerea domnului Pleșoianu, colegii au votat să facem o informare către președintele României cu privire la faptul că răspunsurile date de domnul Maior nu au fost satisfăcătoare”, a precizat președintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea.

Ea a precizat că s-a abţinut de la vot: „Eu m-am abţinut de la vot, acesta a fost votul membrilor comisiei, nu aştept nimic, decât îl informez cu privire la faptul că domnul Maior, în calitate acum de ambasador, s-a prezentat la comisie şi membrii comisiei care au votat se pare că nu au fost satisfăcuţi de răspunsurile primite şi consideră că nu e în regulă această atitudine a domnului Maior.”

Pe de altă parte, actualul ambasador al României în SUA, George Maior, a susținut, marți, că a răspuns la toate întrebările comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009. 

„Eu am făcut un efort necesar de a traversa Atlanticul pentru a răspunde întrebărilor comisiei de anchetă. Cred că am răspuns la toate întrebările adresate, unele foarte interesante. Eu cred că am răspuns corect. Am fost deschis, comunicativ cu membrii comisiei şi în acest context nu am ce să comentez ceea ce interpretează unii membri ai comisiei”, a spus, marți, George Maior la Parlament, unde a participat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.  

Întrebat de jurnaliști dacă este o problemă de moralitate faptul că a fost prezent la Gabriel Oprea acasă, Maior răspuns: „Nu este deloc o problemă de moralitate, o problemă de moralitate se pune atunci când într-o anumită calitate, cum a fost cea pe care o aveam atunci, într-un fel implici serviciul într-o activitate politică. Ceea ce nu s-a întâmplat în cei 8 ani și 6 luni de mandat, lucru confirmat de toți partenerii externi, în toți acești ani. (…) Întotdeauna am avut o relație de prietenie cu Gabriel Oprea, am spus și la comisie acest lucru. Normal că vorbesc cu el, fiind o relație de prietenie.”

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Deputatul social-democrat, Liviu Pleșoianu, care este și membru în comisia care anchetează prezidențialele din 2009, a tratat cu maximă ironie declarațiile fostului director al SRI, George Maior, care a spus că „a făcut un efort necesar de a traversa Atlanticul pentru a răspunde întrebărilor comisiei”. „Mă emoționează profund afirmația dlui...

Preluat de la EVZ