Primul pui de zimbru născut în captivitate, la Grădina Zoologică din Hunedoara, a primit numele Romarta. Acesta a venit pe lume zilele trecute, și e perfect sănătos, anunță Primăria Hunedoara.

Puiul de zimbru provine de la perechea adusă în urmă cu un an la zoo, din Germania: un mascul de trei ani și o femelă de 12 ani. Reprezentanții zoo-parcului din Hunedoara susțin că după ce va mai crește, zimbrul va fi eliberat în zona Armeniș  din Munții Țarcu (Caraș Severin), pentru a se alătura turmei de zimbri care trăiesc liberi, în sălbăticie.

În România există mai multe rexzervații natural unde trăiesc zimbri, una din cele mai cunoscute fiind cea de la haâeg, Hunedoara. De câțiva anim, cu sprijinul WWF România, în Munții Țarcu a fost format prima turmă de zimbri care trăiește liberă, ca acum sute de ani. (Foto: Primăria Hunedoara)

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Primul pui de zimbru născut în captivitate, la Grădina Zoologică din Hunedoara, a primit numele Romarta. Acesta a venit pe lume zilele trecute, și e perfect sănătos, anunță Primăria Hunedoara. Puiul de zimbru provine de la perechea adusă în urmă cu un an la zoo, din Germania: un mascul de...

Preluat de la EVZ