Amabasada SUA și-a exprimat, într-un comunicat de presă transmis marți, îngrijorarea referitor la schimbările anunțate în Legile Justiției din România.

Ambasada SUA amintește faptul că parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, iar referitor la propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august privind independența sistemului judiciar, instituția îndeamnă actorii executivi, legislativi şi judiciari din România la colaborare pentru a continua lupta împotriva corupţiei:

„Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA. 

„Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie. Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale”, se precizează în comunicat.

Modificări importante în Justiție. Tudorel Toader a explicat cum SE VOR FACE NUMIRILE în cele mai importante funcţii. Rolul lui KIaus Iohannis

Totodată, Comisia Europeană (CE) a solicitat Cabinetului Tudose să ofere detalii cu privire la propunerile lui Tudorel Toader de a modifica legile Justiției. Oficialii de la Bruxelles și-au exprimat îngrijorarea că România face un pas în spate în lupta împotriva corupției, informează Reuters.

Bruxelles, ÎNGRIJORAT de MODIFICĂRILE pe Legile Justiției. SOMAȚIILE Comisiei Europene pentru Guvern

Ministrul Justiției,Tudorel Toader, a prezentat proiectul privind modificarea Legilor Justiţiei. Proiectul se referă la modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

PNL, în război cu Dragnea: „După Legile Justiției, vrea și o administrație de Ev Mediu”  

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Amabasada SUA și-a exprimat, într-un comunicat de presă transmis marți, îngrijorarea referitor la schimbările anunțate în Legile Justiției din România. Ambasada SUA amintește faptul că parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, iar referitor la propunerile Ministerului Justiţiei din 23...

Preluat de la EVZ