Dacă vorbim de sclavie în anul 2017, înseamnă că nu am evoluat, cel puţin dacă ne ghidăm după dezvăluirile acestea, care par rupte dintr-o ţară subdezvoltată. Avem de-a face cu acuzații fără precedent la Schitu Duca: primarul Mihai Mihalache îi scoate pe propria „plantație” pe cei cu venit minim garantat, iar doi din oamenii buni la toate primesc și ajutor de la Primărie. El are un ranch cu sute de animale, iar la muncă sunt folosiți cei cu ajutor social.

Dezvăluirile sunt incredibile: „Dacă nu vii la muncă, îți intră în casă și te scoate în șuturi afară”. O femeie spune că n-a primit indemnizație de însoțitor pentru că n-a vrut să-i muncească primarului acasă. Mihai Mihalache își bate votanții ca stăpânii de plantație, spun sătenii. Iarmarocul a fost făcut cu costuri umflate cu 250%. La Primăria Schitu Duca totul e de trei ori mai scump decât face, relatează Reporteris.ro.

Primarul Mihalache de la Schitu Duca este acuzat de săteni că bate şi sechestrează beneficiarii de ajutor social, pe care îi forţează să muncească pentru el. Oamenii se ascund sub paturile propriilor locuințe de frica lui Mihalache.

Despre Mihai Mihalache, primar din 2004, sătenii spun că s-a obișnuit să conducă prin teroare comuna cu 4.500 de suflete. Oamenii se feresc din calea lui, iar cei care primesc venitul minim sunt puși să muncească la ferma sa din satul Slobozia, unde deţine un adevărat „ranch”- o fermă de vite, o stână, silozuri, o bază de mecanizare și două vile, bunuri care se întind pe câţiva mii de metri pătraţi.

Despre Mihai Mihalache se știe că a fost cioban, că avea 4 clase, și nimeni nu-și explică modul în care a obținut diploma de Bacalaureat, fără de care, conform unei legi din 2008, n-ar mai fi putut candida la Primărie. În urmă cu 10 zile, primarul stătea în ușa Primăriei și-și tăia unghiile. Apoi a plecat pe Litoral, la cursuri

 Pe plantația primarului

Printre beneficiarii de ajutoare sociale care îi muncesc lui Mihalache la fermă, oamenii din comună l-au nominalizat pe un anume Petrică Topciu, care figurează pe statele de plată de la Primărie ca beneficiar de ajutor social, dar lucrează ca tractorist la Mihalache, la fermă, dar și pe un anume Aparaschiţei, care este folosit de Mihalache atât pe post de cărăuș de produse în Piaţa Nicolina, acolo unde primarul are un magazin care funcționează pe numele soției – Întreprinderea Individuală Angela Mihalache, încă din anul 2004.

Ca ei sunt, din spusele localnicilor, alţi câţiva zeci. „Vai, da ce bate în ăştia cu ajutorul social, ca în sacul cu porumb! De multe ori se aud înjurături, apoi cum urlă ăştia şi icnesc când îi bate. Mulţi nici nu mai au curajul să spună . Pe mulţi din ăştia cu ajutor social îi ţine aici, la casă. Aici îi îi exploatează şi îi bate”, ne-a declarat Cociorbă Valerica, vecina gard în gard cu primarul.

Avuţia lui Mihalache constă în sute de capete de oi, vaci, viţei sau porci, dar şi vreo sută de hectare de teren pe care Mihalache le-a cumpărat pe nimica toată. Cea mai mare parte a averii este ascunsă în sălbăticia satului Slobozia.

„Mi-a cerut să-i fiu slugă”

O femeie din sat, căruia Mihalache a refuzat să-i acorde un drept esenţial, şi anume recunoaşterea calităţii de însoţitor al unui copil cu handicap, poveștește cum Mihalache a folosit-o în campania electorală, iar drept recompensă a angajat-o ca femeie de serviciu la școală, iar apoi a încercat să o determine să-i facă curat și acasă (…).Detaliile sunt fulminate şi le puteţi citit AICI.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Dacă vorbim de sclavie în anul 2017, înseamnă că nu am evoluat, cel puţin dacă ne ghidăm după dezvăluirile acestea, care par rupte dintr-o ţară subdezvoltată. Avem de-a face cu acuzații fără precedent la Schitu Duca: primarul Mihai Mihalache îi scoate pe propria „plantație” pe cei cu venit minim...

Preluat de la EVZ