Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, Oana Florea, a precizat că a acceptat “cu inima deschisă” întâlnirea cu procurorul general Augustin Lazăr, însă scopul era de a rezolva o problemă, nu pentru a crea un conflict.

Oana Florea a mai precizat că, din punctul de vedere al comisiei, nu există elemente legale care să interzică procurorului să transmită documentele solicitate, potrivit Agerpres.ro.

“Eu sunt o persoană în favoarea dialogului și am agreat această întâlnire cu inima deschisă. Sper să reușim să lămurim măcar o parte din aspectele de care are nevoie comisia pentru a-și întocmi raportul, întrucât, din punctul nostru de vedere, nu există elemente legale care să interzică procurorului să ne dea documentele solicitate. Nu știu ce să spun despre așteptările mele. Nu mă gândesc la nimic. Pur și simplu vreau să aibă loc o discuție cât mai lămuritoare. Încercăm să rezolvăm o problemă, nu să creăm un conflict sau o altă problemă”, a precizat Oana Florea.

Referitor la sesizarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, că întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc la Parlament, Oana Florea a precizat: “Cu privire la locație, nu am discutat. Ieri dimineață când am vorbit cu domnul ministru (al Justiției — n.r.), dânsul asta a spus că ne cheamă la el în birou să avem o discuție. Astea au fost ultimele informații pe care le am de la domnul ministru, aștept convocarea acestuia”.

Procurorul general Augustin Lazăr a menționat că cea mai bună soluție ar fi discuția față în față cu membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009. Lazăr a precizat însă că procurorii nu vor putea trimite un dosar judiciar să fie examinat de o instituție extrajudiciară.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, Oana Florea, a precizat că a acceptat 'cu inima deschisă' întâlnirea cu procurorul general Augustin Lazăr, însă scopul era de a rezolva o problemă, nu pentru a crea un conflict. Oana Florea a mai precizat că, din punctul de vedere...

Preluat de la EVZ