O adolescentă de 16 ani a ajuns la spital după ce a muncit până la epuizare, într-un restaurant!

Este anchetă la un restaurant de pe Faleza Dunării din Galați după ce o adolescentă care muncea aici cu un contract part-time a leșinat la muncă. Restaurantul funcționează în special la sfârșit de săptămână când acolo sunt organizate nunți.

 Fata de 16 ani a căzut din picioare în restaurantul în care lucra pentru că, spun părinții ei, administratorul îi cerea să stea aproape de fiecare dată peste program. Fata a leșinat și, în cădere, s-a lovit la cap. Părinții au depus plângere la Parchet și la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Tânăra a făcut practică pe postul de ospătar la restaurantul plutitor până pe 14 iulie. Pentru că făcea treabă bună, managerul i-a propus să rămână să muncească. Mama minorei susține, însă, că patronii restaurantului nu și-au respectat partea lor de înțelegere și au obligat-o pe fata să lucreze mult mai mult.

„S-au înțeles la 5 milioane, cu patru ore pe zi de luni până dumincă, iar domnul Avram a început să le facă presiune și să muncească 14 ore de dimineața de la 8.00 până seara la 24.00. Și nu le dădea nimic, nici măcar nu le dădea voie să mânânce sau să bea apă”, a declarat Mariana Bucuță, mama fetiței, pentru digi24.ro.

Când fetei i s-a făcut rău, administratorii restaurantului nu au sunat la 112, ci au preferat să o ducă cu o mașină acasă la o mătușă. Adolescenta s-a simțit rău și a doua zi. Ajunsă la spital, a rămas internată 8 zile.

Diagnosticul medicilor a fost lung: anemie, surmenaj, hematom și traumatism psihic cu antecendente. La două zile de la întâmplare, șefii restaurantului le-au trimis tuturor angajaților sub 18 ani un mesaj prin care le cereau să vină cu declarații semnate de părinți că sunt lăsați la muncă.

Patronii restaurantului neagă toate acuzațiile aduse de mama fetei. Inspectorii de muncă au început însă propria anchetă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/o-adolescenta-de-16-ani-a-ajuns-la-spital-dupa-ce-a-muncit-pana-la-epuizare-intr-un-restaurant-41673.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/o-adolescenta-de-16-ani-a-ajuns-la-spital-dupa-ce-a-muncit-pana-la-epuizare-intr-un-restaurant-41673-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Este anchetă la un restaurant de pe Faleza Dunării din Galați după ce o adolescentă care muncea aici cu un contract part-time a leșinat la muncă. Restaurantul funcționează în special la sfârșit de săptămână când acolo sunt organizate nunți.  Fata de 16 ani a căzut din picioare în restaurantul în...

Preluat de la romania ntv