Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a anunţat pe pagina de Facebook că a solicitat DNA să comunice actele de înființare a serviciului creat special pentru anchetarea magistraţilor.

„Procurorul general al României, domnul Augustin Lazăr, a afirmat, în conferința de presă de azi, 29 august, că, dacă s-ar crea o structură distinctă în cadrul Parchetului General care să investigheze magistrați, ‘DNA rămâne fără obiectul activității sale’. Este prima dată când aud că DNA are ca obiect de activitate anchetarea magistraților. Parcă această direcție a fost creată pentru a ancheta fapte de corupție”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook.


AUGUSTIN LAZĂR, un NU categoric legilor lui Toader! Acestea lezează independența Justiției


Aceasta a mai anunţat că în momentul în care va primi un răpuns, va avea grijă să îl facă public.

„Astăzi am trimis din partea UNJR o cerere pe Legea 544/2001 la DNA pentru a ne comunica toate actele de înfiinţare, organizare şi funcţionare a acelui serviciu creat special în DNA pentru a ancheta magistraţi. Când vom primi răspunsul îl vom face public”.


Kovesi LUPTĂ CU ÎNDÂRJIRE pentru O MIZĂ URIAŞĂ: imunitatea juridică absolută. DETALII despre paradoxul paradoxurilor în Justiţie


De asemenea, Gîrbovan a mai declarat că UNJR este de acord cu o parte dintre propunerile legislative făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi că UNJR va veni chiar cu noi propuneri.


Dana Gîrbovan îl IRONIZEAZĂ pe Toader: „Propunerile legislative nu înseamnă povești ori prezentări PowerPoint”


„Așa cum am afirmat public, UNJR e de acord cu o parte dintre propunerile de modificare a legilor Justiției. Există însă și propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu soluții alternative sau de îmbunătățire a acestora”, a menționat președintele UNJR, Dana Girbovan.


Tudorel Toader răspunde dur acuzațiilor UNJR


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a anunţat pe pagina de Facebook că a solicitat DNA să comunice actele de înființare a serviciului creat special pentru anchetarea magistraţilor. „Procurorul general al României, domnul Augustin Lazăr, a afirmat, în conferința de presă de azi, 29 august, că, dacă...

Preluat de la EVZ