Ziua şi evenimentul, mai bine spus evenimentele în Justiţia din România. Legile Justiţiei şi unele prevederi ale acestora au aprins spiritele pe axa DNA-Ministerul Public-Ministerul Justiţiei, iar lupta este una extrem de dură. Una dintre aceste prevederi se referă la înfiinţarea unei secţii de anchetare a magistraţilor, aspect care conform jurnaliştilor de la luju.ro nu este dorit de conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conform luju.ro, „DNA se opune cu îndârjire înfiinţării unei secţii de anchetare a magistraţilor, întrucât nu vrea ca abuzurile DNA să fie cercetate de cineva din exterior”.

„În prezent, plângerile împotriva procurorilor DNA sunt soluţionate de serviciul condus de protejata lui Kovesi, procuroarea Florentina Mirică. PICCJ declină plângerile împotriva procurorilor anticorupţie la DNA, unde sunt îngropate. Cine a mai pomenit ca cineva să se ancheteze singur? Cum era de aşteptat, procurorii din DNA au ajuns la concluzia, în urma Adunării Generale convocate de Laura Kovesi, că modificările propuse de ministrul Justiţiei, cele care îi vizează, nu sunt oportune. DNA a emis, marţi 29 august 2017, un comunicat de presă în care enumeră modificările cu care procurorii anticorupţie nu sunt de acord. Comunicat ce apoi va fi folosit în viitoarele acţiuni prin care se va încerca blocarea oricăror tentative de a lua măsuri pentru ca pe viitor abuzurile DNA să nu mai fie posibile.

Parchetul lui Kovesi menţionează mai multe modificări propuse de Tudorel Toader care nu ar fi oportune în viziunea acestei instituţii, dar una dintre ele îi sperie pe procurorii anticorupţie şi pe şefa DNA. Cea privind înfiinţarea unei direcţii speciale de anchetare a magistraţilor care comit infracţiuni. În comunicatul de presă, DNA menţionează că nu a fost prezentată nicio justificare pentru înfiinţarea unei Direcţii specializate, în cadrul PICCJ, care să ancheteze infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori.

Motivul perntru care DNA se opune cu înverşunare acestei direcţii speciale este însă altul. Laura Kovesi, alături de procurorii din DNA, nu vor ca abuzurile comise de procurorii anticorupţie să fie anchetate de cineva din exterior. Nu vor să existe posibilitatea ca procurorii DNA să răspundă pentru abuzurile pe care le comit. Şi de aceea doresc păstrarea actualei reglementări. O reglementare care le oferă siguranţa că procurorii abuzivi nu vor fi niciodată traşi la răspundere.

Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Procurorii DNA se anchetează singuri

Tag-uri: kovesi, kovesi dna, dna kovesi, legile justitiei, florentina mirica, kovesi mirica, anchetarea procurorilor dna, dna, direcatia nationala anticoruptie, augustin lazar, ministerul public, parchetul general, tudorel toader, ministerul justitiei, kovesi legile justitiei, kovesi mirica dna, imunitate, imunitate kovesi, kovesi imunitate

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi LUPTĂ CU ÎNDÂRJIRE pentru O MIZĂ URIAŞĂ: imunitatea juridică absolută. DETALII despre paradoxul paradoxurilor în Justiţie.

evz.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

infoactual.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-30.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-30-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ziua şi evenimentul, mai bine spus evenimentele în Justiţia din România. Legile Justiţiei şi unele prevederi ale acestora au aprins spiritele pe axa DNA-Ministerul Public-Ministerul Justiţiei, iar lupta este una extrem de dură. Una dintre aceste prevederi se referă la înfiinţarea unei secţii de anchetare a magistraţilor, aspect care...

Preluat de la EVZ