Peste 20 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-o clincă medicală din Cluj-Napoca, după ce a izbucnit un incendiu violent. Pompierii au oferit primele informaţii.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi la clinica medicală 2 din Cluj-Napoca. La fața locului au fost trimise două ambulanțe și trei autospeciale pentru a stinge vâlvătaia.

„În noaptea de luni spre marţi a izbucnit un incendiu la clinica Medicală 2 din Cluj-Napoca unde s-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendii şi două ambulanţe, cu un total de 14 pompieri. A ars un dulap aflat pe un hol de la un etaj al clădirii şi au fost evacuaţi aproximativ 20 de pacienţi, adulţi.

 Nu au fost victime. Cauza probabilă a incendiului este folosirea intenţionată a mijloacelor de aprindere, cineva a folosit focul cu intenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, pentru Mediafax.

Monica Costin, directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, care are în subordine clinica Medicală 2, a explicat că niciunul dintre pacienți nu a fost rănit în urma incendiului.

„A fost un incendiu la Medicală 2, pe un coridor mai izolat, au fost evacuaţi o parte din pacienţi care puteau să meargă, mai mult din cauza fumului şi a sperieturii. Nu s-a întâmplat nimic, nimeni nu a păţit nimic, nici pacienţii, nici personalul medical. Focul a fost stins, se presupune că ar fi fost pus de cineva. Ne punem întrebarea cine ce a făcut şi ce a dorit. Ulterior a mai fost un foc descoperit pe un coridor între secţiile de ORL şi Reumatologie, care sunt în aceeaşi clădire a clinicii Medicală 2, şi a fost anunţat de asistenta care era de gardă”, a spus Costin.

Pompierii au declarat că deţin informaţii şi probe conform cărora focul ar fi fost pornit intenţionat.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Peste 20 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-o clincă medicală din Cluj-Napoca, după ce a izbucnit un incendiu violent. Pompierii au oferit primele informaţii. Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi la clinica medicală 2 din Cluj-Napoca. La fața locului au fost trimise două ambulanțe și trei...

Preluat de la EVZ