Sesizarea vine în urma unor mesaje de amenințare transmise de Gigi Becali pentru directorul penitenciarului Jilava, legate de permisia lui Victor Becali.

Ieri, 28 august 2017, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a confirmat, cu prilejul unei scurte întâlniri, decizia de a sesiza în zilele următoare Parchetul împotriva fostului deținut George Becali pentru infracțiuni de ultraj și șantaj la adresa unui director de penitenciar, astfel, administrația comunică faptul că:

„George Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de pana la 5 ani la care se va adaugă o majorare cu jumătate din pedeapsa aplicata pentru săvârșirea unei infracțiuni in stare de recidiva plus restul de pedeapsa rămas neexecutat prin liberarea condiționată. Reamintim ca ex-deținutul George Becali a intervenit într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat in mod explicit ca i-a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv ca acesta nu ar fi aprobat o noua învoire pentru varul Victor Becali.

Ulterior George Becali a încercat sa se disculpe folosind aceeași strategie care – deloc surprinzător – i-a mai adus si alte condamnări penale. Sunt de notorietate încercările acestuia de a convinge judecători ca persoana sechestrata ar fi intrat singura in portbagaj pentru a nu pata de sânge o bancheta extrem de sensibila si ca mita ar fi o forma de premiere. In acest context, așteptam si o reacție a ministrului Justiției in legătură cu abaterile disciplinare si infracțiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poarta Alba in legătură cu favorizarea unor deținuți – vip, printre care se numără si același George Becali. In acest caz, ilegalitățile au fost deja constatate, dar sancțiunile se lasă așteptate.”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Sesizarea vine în urma unor mesaje de amenințare transmise de Gigi Becali pentru directorul penitenciarului Jilava, legate de permisia lui Victor Becali. Ieri, 28 august 2017, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a confirmat, cu prilejul unei scurte întâlniri, decizia de a sesiza în zilele următoare Parchetul împotriva fostului deținut...

Preluat de la EVZ