Un comisar șef este în vizorul DNA, fiind acuzat de luare de mită pentru favorizarea unei candidate, la ocuparea unui post în penitenciarul Tulcea. Directorul închisorii, Ion Feodorof, este suspectat că ar fi luat 3000 de euro.

Comisar șef Ion Feodorof se află în atenția DNA, în urma unei sesizări a Sindicatului Delta, din Penitenciarul Tulcea. Mai mult, sindicaliștii susțin că Administrația Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar fi sesizat DNA Galați, în legătură cu faptele comisarului șef, în urma unui control efectuat de catre Directia Inspectie Penitenciară.

Într-un comunicat transmis de Sindicatul Delta se arată că Ion Fodorof este cercetat pentru săvârșirea „mai multor infracțiuni, una dintre acestea fiind suspiciunea că a primit suma de 3000 euro”.

Foto: Comisar șef Ion Feodorof

„Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați, îl cercetează pe comisarul șef Ion Feodorof, directorul Penitenciarului Tulcea pentru comiterea, prezumata, a mai multor infracțiuni, una dintre acestea fiind suspiciunea că a primit suma de 3000 euro pentru a facilita angajarea unei persoane de sex feminin în unitatea pe care o conduce”, se arată în comunicat.

„Urmare a controlului efectuat de către Direcția Inspecție Penitenciară, directorul general, comisar șef Marian Dobrică a sesizat Direcția Nașională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, comisarul șef Ion Feodorof fiind audiat, săptămâna trecută de către procurori ai DNA Constanța”, mai susțin sindicaliștii.

Conform materialului de control al ANP, prezentat de Sindicatul Delta, comisarul şef Ion Feodorof este cercetat, printre altele, pe lângă acuzaţia de luare de mită, pentru:

încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 35, alin. 8 din O.M.J. nr. 2478/2010 respectiv: „Grilă de corectare a variantei de subiecte extrase se întocmeşte de către membrii specialişti în domeniul postului scos la concurs, în timpul susţinerii probei scrise, şi se afişează la dispoziţia preşedintelui comisiei de concurs, la avizierul unităţii organizatoare, după finalizarea probei scrise”.

Conform declaraţiilor martorilor, după prezentarea subiectelor candidatei, preşedintele comisiei (comisar şef de penitenciar Ion Feodorof) a trimis membri comisiei „la treaba”, au rămas în sala următorii: candidată, secretara comisiei, observatorii sindicali, preşedintele comisiei, iar pe masă secretarei se află grilă de corectare;

Rezultă foarte clar faptul că grilă de corectare nu a fost întocmită după începerea probei scrise şi a fost întocmită anterior acesteia, iar de aici rezultă, în mod indubitabil, faptul că preşedintele comisiei de concurs, comisar şef  Ion Feodorof, în mod conştient, a dorit că pe perioada desfăşurării probei scrise să aibă la dispoziţie grilă de corectare în vederea punerii acesteia la dispoziţia candidatei.

încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 37, alin. 5 şI 6 din O.M.J. nr. 2478/2010 respectiv: “(5) Orice fraudă sau încercare de fraudare dovedită se sancţionează prin eliminarea din concurs; în aceste cazuri, persoanele care asigura supravegherea candidaţilor îl sesizează de îndată pe preşedintele comisiei de concurs, care întocmeşte un proces-verbal de constatare a fraudei. (6) După comunicarea subiectelor este interzis accesul candidaţilor sau al oricărei persoane în sala de concurs, cu excepţia membrilor comisiei de concurs, a supraveghetorilor şi a câte unui reprezentant al organizaţiilor sindicale reprezentative; ieşirea din sala a candidaţilor atrage eliminarea din concurs, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, caz în care aceştia vor fi însoţiţi de supraveghetori.”

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ion-feodorof-sef-penitenciar-tulcea.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/ion-feodorof-sef-penitenciar-tulcea.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Un comisar șef este în vizorul DNA, fiind acuzat de luare de mită pentru favorizarea unei candidate, la ocuparea unui post în penitenciarul Tulcea. Directorul închisorii, Ion Feodorof, este suspectat că ar fi luat 3000 de euro. Comisar șef Ion Feodorof se află în atenția DNA, în urma unei sesizări...

Preluat de la EVZ