Selecționerul echipei naționale a României a spus răspicat, ieri, că nu are de gând să demisioneze. Neamțul a promis că îi va duce pe „tricolori” la Europeanul din 2020.

Naționala de fotbal a României s-a reunit la Mogoșoaia pentru a pregăti „dubla” cu Armenia și Muntenegru din preliminariile Campionatului Mondial găzduit de Rusia în 2018. „Tricolorii” evoluează, vineri, pe „Arena Națională”, de la ora 21.45, împotriva armenilor, iar luni, 4 septembrie, joacă în deplasare, contra muntenegrenilor, de la aceeași oră. Situația Grupei E este descurajantă.

Șanse utopice de calificare

După 6 etape, Polonia se află pe primul loc, cu 16 puncte, „leșii” fiind urmați de Muntenegru și Danemarca (câte 10 puncte), România și Armenia (câte 6) și Kazahstan (2). Pentru ca echipa antrenată de Christoph Daum este nevoie de o conjunctură miraculoasă, care ar presupune nu numai victorii ale României în ultimele 4 dispute, ci și rezultate indirecte favorabile.

„Deciziile pe care le-am luat sunt bune”

Așa că, foarte probabil, fotbalul românesc va bifa în 2018 20 de ani de la ultima participare la un Mondial. Selecționerul Daum a ratat obiectivul și privește în perspectivă. Tehnicianul german a promis, ieri, că va califica naționala la Euro 2020 și a precizat că, implicit, nu va demisiona în această toamnă.

„Niciodată nu știi în fotbalul profesionist când ți se termină contractul. Sunt două categorii de antrenori. Antrenori care au fost concediați în timpul derulării contractului și antrenori care vor fi concediați ulterior. Sunt foarte motivat să lucrez pentru România și vreau să continui să lucrez aici. Chiar dacă cifrele nu arată bine acum, deciziile pe care le-am luat sunt bune. Cred că poate deveni o națională pentru care pot garanta ulterior că se poate califica la EURO 2020”, a declarat Daum. Mai mult, selecționerul a exclus matematica și a explicat că naționala are 50% șanse de-a ajunge la Mondial, dacă se exclude latura realistă a clasamentului.

Va fi concediat în toamnă

„Trebuie să fim întotdeauna optimiști, dar în același timp și realiști. Dacă e să fim optimiști, am putea spune că avem 50% șanse, dar dacă e să fim realiști, vă puteți da seama și dumneavoastră’’, mai declarat Daum.

Conform surselor federale, soarta lui Daum este pecetluită de mai multe luni. Pentru a nu-și periclita șansele la alegerile din 2018, președintele Răzvan Burleanu îi va rezilia contractul neamțului, în toamnă, la finalul acestei campanii de calificare.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Christoph Daum visează calificări verzi pe pereți.

rootstireaActualitate/EsentialFotbal intern
Selecționerul echipei naționale a României a spus răspicat, ieri, că nu are de gând să demisioneze. Neamțul a promis că îi va duce pe „tricolori” la Europeanul din 2020. Naționala de fotbal a României s-a reunit la Mogoșoaia pentru a pregăti „dubla” cu Armenia și Muntenegru din preliminariile Campionatului Mondial...

Preluat de la EVZ