China și Coreea de Nord avertizează SUA și Coreea de Sud, cerându-le 'să renunțe la provocări'

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a declarat, azi, că acțiunile Statelor Unite amplifică tensiunile din Peninsula Coreea, adăugând că Phenianul are toate motivele să adopte contramăsuri dure, relatează site-ul agenției Reuters.

Ambasadorul nord-coreean nu a făcut nicio referire la ultimul test cu rachete balistice al Phenianului.

Acum că SUA și-au făcut cunoscute intențiile ostile în privința Republicii Populare Democrate Coreea, desfășurând exerciții militare comune, în pofida avertizărilor, țara mea are toate motivele să răspundă cu măsuri dure, exercitându-și dreptul la auto-apărare. SUA vor avea toată responsabilitatea pentru consecințele catastrofice”, a afirmat Han Tae Song.

În același timp, China a transmis un avertisment Statelor Unite și Coreei de Sud, cerându-le să nu mai provoace Phenianul. Hua Chunying, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a făcut un apel ca toate părțile să aibă o abordare mai reținută, după ultimul test efectuat de nord-coreeni.

Ministerul de Externe de la Beijing a precizat că se opune acțiunilor Phenianului care contravin rezoluțiilor ONU, însă China este de părere că sancțiunile și presiunile economice nu vor rezolva criza.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/china-si-coreea-de-nord-avertizeaza-sua-si-coreea-de-sud-cerandu-le-sa-renunte-la-provocari-41665.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/china-si-coreea-de-nord-avertizeaza-sua-si-coreea-de-sud-cerandu-le-sa-renunte-la-provocari-41665-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a declarat, azi, că acțiunile Statelor Unite amplifică tensiunile din Peninsula Coreea, adăugând că Phenianul are toate motivele să adopte contramăsuri dure, relatează site-ul agenției Reuters. Ambasadorul nord-coreean nu a făcut nicio referire la ultimul test cu rachete balistice al Phenianului. ”Acum...

Preluat de la romania ntv