Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuită pe 29 august, este ultima mare sărbătoare a anului bisericesc, anul nou începând la 1 septembrie.

Ioan îl mustră pe regele Irod Antipa pentru că trăia nelegitim cu nevasta fratelui său, Irodiada, drept care este aruncat în temniță. Irod, care era un om slab, fără a fi neapărat un ticălos, mergea adesea la Ioan în celulă să îl ascult vorbind. Irodiada, însă, nu a uitat afrontul, dorind răzbunare. De ziua regelui, femeia îl îmbată și o pune pe fiica ei, Salomeea, să danseze lasciv în fața amantului. Irod îi spune să-i ceară orice, iar fata, instruită de mamă, îi cere capul lui Ioan pe tipsie. Regele nu are puterea să se opună, iar capul proorocului este adus însângerat pe o tavă. Astăzi este zi de post aspru. 

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capul lui Ioan | SFÂNTUL ZILEI.

rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuită pe 29 august, este ultima mare sărbătoare a anului bisericesc, anul nou începând la 1 septembrie. Ioan îl mustră pe regele Irod Antipa pentru că trăia nelegitim cu nevasta fratelui său, Irodiada, drept care este aruncat în temniță. Irod, care era un om slab,...

Preluat de la EVZ