Procurorul general e de părere că țara noastră s-ar întoarce cu 10 ani în timp, dacă Inspecția Judiciară de la CSM ar trece în subordinea Ministerului Justiției, a precizat Augustin Lazăr în conferința de presă.

”O astfel de situație a fost anterior anului 2004, când s-au emis noile legi ale Justiției, când ne pregăteam să avem standardele pentru intrarea în UE. Ne-am intoarce in timp cam mult”, a explicat procurorul general.

”Faptul că în Franța, Inspecția Judiciară funcționează în subordinea Ministerului nu înseamnă că și la noi, într-o democrație neconsolidată, s-ar putea face la fel, a mai precizat Lazăr, adăugând că ”trebuie să ne asigurăm că Inspecția Judiciară rămâne la CSM, care este garantul independenței Justiției”.

Augustin Lazăr dă o LOVITURĂ Comisiei pentru alegerile din 2009

Institutul Național al Magistraturii (INM) este ”o valoare culturală”, ”o achiziție la nivel european”, care a reușit să ajungă, după 15 ani de funcționare, la un standard european care ne face cinste, afirmă Lazăr.

Procurorul general REACȚIONEAZĂ: Nu are cunoștințe despre întâlnirea cu conducerea Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009

”Ce ar înseamna dacă din toamnă toate promoțiile care vin să fie blocate? Nu există nicio certitudine că dacă se va forma cineva avocat va mai reveni în Magistratură”, a mai spus el, referitor la propunerea ministrului Toader, conform căreia candidații la INM ar trebui să aibă minimum vârsta de 30 de ani și cinci ani de experiență juridică.

2009 bate la uşa lui Kovesi.” DEZVĂLUIRE de ULTIMĂ ORĂ a lui Dan Andronic despre OPERAŢIUNEA DE SALVARE a şefei DNA. ALERTĂ!

Procurorii speră că aceasta a fost doar o testare a pieței ideilor în România și că aceste idei nu vor fi puse în practică, a subliniat Procurorul General.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Procurorul general e de părere că țara noastră s-ar întoarce cu 10 ani în timp, dacă Inspecția Judiciară de la CSM ar trece în subordinea Ministerului Justiției, a precizat Augustin Lazăr în conferința de presă. ”O astfel de situație a fost anterior anului 2004, când s-au emis noile legi ale...

Preluat de la EVZ