Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că urmează să fie construite două noi penitenciare, dar și că este nevoie de prevenție.

Tudorel Toader spune că, în opinia sa, o societate modernă şi democratică nu trebuie să aibă ca obiectiv construirea de penitenciare. „O societate modernă trebuie să aibă rolul de prevenţie specială ca să nu aibă nevoie de penitenciare”, a subliniat Toader, informează AGERPRES.

„Sigur într-o săptămână – maxim două, vom prezenta public ceea ce se numeşte foaia de parcurs – măsurile pe care le avem în vedere pentru îndeplinirea cerinţelor Hotărârii-pilot a CEDO. (…) Vom construi două noi penitenciare. Cu unul suntem deja în faza hotărârii de Guvern. Vom extinde penitenciarele existente, vom moderniza acolo unde este de modernizat”, a afirmat Tudorel Toader, la Târgu Ocna.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că urmează să fie construite două noi penitenciare, dar și că este nevoie de prevenție. Tudorel Toader spune că, în opinia sa, o societate modernă şi democratică nu trebuie să aibă ca obiectiv construirea de penitenciare. „O societate modernă trebuie să aibă rolul...

Preluat de la EVZ