Atacul forțelor aeriene afgane contra militanților talibani s-a soldat cu cel puțin 13 morți și șapte răniți printre civili, în provincia Herat din vestul Afganistanului, conform declarației emisă de autorități marți.

Forțele aeriene au vizat un centru de comandă taliban din satul Bakhtabad, regiunea Shindand, luni seara. Atacul s-a soldat și cu uciderea a 20 de militanți, dar a distrus și casele civililor din apropiere. Astfel, cel puțin 13 civili au fost uciși, conform purtătorului de cuvânt al consiliului provinciei Herat, Jailani Farhad, care a acordat un interviu agenției DPA. Un membru al consiliului provincial din Herat, Haji Toryalai Taheri, s-a referit la 20 de victime civile și nicio victimă din partea talibanilor. “Întâlnirea talibanilor, pe care voiau să o atace forțele aeriene, se terminase cu mult înainte” a declarat Taheri. Purtătorul de cuvânt al provinciei, domnul Farhad, a mai spus că a fost trimisă în zonă o echipă operativă pentru a vedea ce s-a întâmplat, de fapt. “Numărul atacurilor aeriene ale SUA și ale aviației afgane contra talibanilor și a militanților Statului Islamic este în creștere. Militarii consideră că aceasta este ultima soluție pentru respingerea insurgenților, a căror activitate se află în creștere, în ultima perioadă. Potrivit ONU, numărul atacurilor aeriene a crescut cu 43% în primele șase luni ale anului 2017, față de aceeași perioadă a anului 2016. Cel puțin 232 de civili afgani au fost uciși și răniți în aceeași perioadă, menționează raportul. Forțele aeriene ale SUA se fac responsabile de 37% din numărul total de victime colaterale, în timp ce forțele aeriene afgane au ucis 48% dintre acestea. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Atacul forțelor aeriene afgane contra militanților talibani s-a soldat cu cel puțin 13 morți și șapte răniți printre civili, în provincia Herat din vestul Afganistanului, conform declarației emisă de autorități marți. Forțele aeriene au vizat un centru de comandă taliban din satul Bakhtabad, regiunea Shindand, luni seara. Atacul s-a soldat...

Preluat de la EVZ