Vrei să fii șofer? Ei bine, pe lângă binecunoscutele taxe pe care care le vei avea de plătit, trebuie să fii dus și pe la biserică. Nu credeți?- Situaţie inedită în Târgovişte, unde viitorii şoferi trebuie să achite 10 lei şi Arhiepiscopiei.

Potrivit Recorder.ro, taxa de 10 lei este plătită fiecare persoană care susține proba teoretică petru obținerea permisului auto, deoarece examenul are loc într-o sală a Seminarul Teologic Târgoviște, ţinând deci de Arhiepiscopie. Inclusiv chitanţa care atestă plata taxei poartă antetul Seminarului Ortodox din oraş.

,,Încercând să lămurim povestea acestei taxe, am sunat la Prefectura Dâmbovița, instituția de care aparține Direcția de Permise și Înmatriculări Auto. Un domn pe nume Alexandru, care s-a recomandat de la cancelaria Prefectului, ne-a explicat foarte senin că Prefectura a închiriat sala de examen de la Seminarul Teologic, iar taxa de 10 lei este percepută de Seminar și nu are legătură cu Prefectura. Întrebat de ce mai încasează Seminarul o taxă de închiriere de la cetățeni, dacă primește deja o chirie de la Prefectură, domnul Alexandru a rămas la fel de senin: „Eu înțeleg ce spuneți, dar nu am făcut eu protocolul”, spun jurnaliștii de la Recorder.ro.


Veste proastă pentru români! Examenul pentru permis auto de la noi va fi CEL MAI DUR din Europa


Parlamentarii vor să modifice legea care reglementează obținerea permisului auto din cauza numărului tot mai mare de accidente rutiere în care sunt implicați șoferi începători.

Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților discută un proiect prin care se instituie probe mai dure pentru obținerea permisului auto.Dacă legea trece de Parlament, cei care doresc să conducă pe drumurile publice vor fi nevoiți să treacă patru probe, și nu două ca până acum.


MAFIA permiselor AUTO. Percheziții de AMPLOARE în București, la Serviciul Permise Auto şi la mai multe şcoli de şoferi. Sunt vizaţi ŞAPTE polițiști, ZECE instructori auto şi 70 de ŞOFERI care au luat carnetul cu ŞPAGĂ


Astfel, ei vor trebui să obțină punctaj de trecere la teorie, poligon, traseu ziua și traseu noaptea. Polițiștii speră că astfel, șoferii începători vor fi mult mai pregătiți decât se întâmplă în acest moment, când, odată trecuți de cele două probe ale examenului (teorie și traseu ziua), ajung să fie implicați în accidente rutiere, multe cauzate chiar de ei, scrie realitatea.net. 


ULTIMA MĂSURĂ: renunți la PERMISUL DE CONDUCERE, ai REDUCERE cînd MORI


O altă prevedere legislativă spune că nu vor putea obține permisul de conducere cetățenii care nu au terminat 10 clase. Noua strategie prevede schimbări și pentru mașini. Peste câțiva ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă șoferul a băut alcool.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Vrei să fii șofer? Ei bine, pe lângă binecunoscutele taxe pe care care le vei avea de plătit, trebuie să fii dus și pe la biserică. Nu credeți?- Situaţie inedită în Târgovişte, unde viitorii şoferi trebuie să achite 10 lei şi Arhiepiscopiei. Potrivit Recorder.ro, taxa de 10 lei este plătită...

Preluat de la EVZ