Fostul premier Victor Ponta continuă tirada de critici la adresa liderilor PSD, susținând că astfel prin deciziile lor greșite formațiunea ar putea avea soarta partidelor socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania sau Franța. El avertizează că lucrurile vor merge şi mai rău dacă situaţia politică şi economică nu se schimbă.

„Poate sunt eu pesimist – dar dacă aşa merg lucrurile PSD poate avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania şi mai recent Franţa. Şi votanţii, simpatizanţii şi membrii săi nu merită să plătească pentru greşelile, aroganţa şi incompetenţa unor conducători vremelnici. Dar mai ales nu merită să sufere toată România pentru asta. Când faci campanie electorală poţi să fii de stânga sau de dreapta şi să spui ce aşteaptă alegătorii tăi/ când guvernezi trebuie să fii de centru şi să faci ceea ce aşteaptă toţi cetăţenii şi toţi actorii sociali care nu votează. Altfel lucrurile vor merge din rău în mai rău”, a scris Ponta, luni, pe pagina personală de Facebook. 

Actualul deputat PSD  scoate în evidență „efectele benefice” ale guvernării 2012 – 2016, care s-au bazat atât pe factorul extern, cât şi pe factorul intern, reprezentat de „o politică social liberală echilibrată”, susţinerea mediului privat, investiţii publice şi absorbţia de fonduri europene, nu au cum să reziste „într-un mediu politic greşit”, generat de actuala coaliţie. 

„Efectele benefice încă produc rezultate – dar nu au cum să reziste într-un mediu politic greşit. Azi avem instabilitate fiscal-bugetară fără precedent, decizii anunţate peste noapte şi eventual revocate după ce au stârnit panică şi proteste, măsuri socialiste demodate pe care nu le găseşte nimeni în faimosul ‘Program de Guvernare’ prezentat în 2016, demagogie inutilă (contra firme multinaţionale, contra bănci, contra pensii administrate privat), o tendinţă din ce în ce mai clară de a jecmăni firmele private pentru a aduce bani la un buget care nu poate să susţină în mod serios toate promisiunile exagerate care se aruncă în fiecare zi pe piaţă doar ca să fie lăudate de câţiva jurnalişti (care în privat spun că nu au mai văzut aşa incompetenţi şi aşa dezastru)/ fonduri structurale şi de coeziune pe contracte noi zero – bani distribuiţi la PNDL pe criteriul care organizaţie judeţeană de partid îl susţine mai înfocat pe Preşedinte, miniştri habarnişti care deschid gura doar ca să participe la concursul naţional de aberaţii economice sau promisiuni deşarte/ un ANAF care până de curând a fost căpuşat de prieteni ‘teldrumişti’, programe gen ‘Start Up Nation’ care nu au niciun leu alocat în buget dar le prezentăm propagandistic ca pe cupoanele de biciclete date de pomană de Primărie/ dialog inexistent cu mediul de afaceri şi răspunsuri arogante la orice critică”, a explicat fostul prim-ministru. 

Ponta a spus, vineri, într-o postare pe Facebook, că declaraţiile șefului Executivului referitoare la randamentul Pilonului ll de pensii sunt neadevărate, adăugând că atunci când este singur e „lucid şi calculat”, iar în prezenţa lui Liviu Dragnea „se molipseşte de populism latino-american”.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta are PREVIZIUNI SUMBRE pentru PSD.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Fostul premier Victor Ponta continuă tirada de critici la adresa liderilor PSD, susținând că astfel prin deciziile lor greșite formațiunea ar putea avea soarta partidelor socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania sau Franța. El avertizează că lucrurile vor merge şi mai rău dacă situaţia politică şi economică nu se...

Preluat de la EVZ